Ο “Ευκλής” στο Φαράγγι Χαρατσαρίου

0

Σαράντα οκτώ άτομα, λάτρεις της φύσης, μέλη και φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής”, απόλαυσαν την περασμένη Κυριακή το καταπληκτικό Φαράγγι του Χαρατσαρίου στην Νεμούτα και θαύμασαν τους έξι ψηλούς καταρράκτες του.

Η πεζοπορία ξεκίνησε από το χωριό Νεμούτα, όπου τους περίμενε ο οδηγός, καταγόμενος από το χωριό Νίκος Σιάκκουλης για να τους κατεβάσει έως την κοίτη του φαραγγιού, μέσα από ένα κατάφυτο, κατηφορικό μονοπάτι με  οργιαστική βλάστηση.

EYKLHS  NEMOUTA 2

Η ομάδα συνέχιζε την εξερεύνηση της πότε μέσα στο ποτάμι, πότε δίπλα, πότε σε χωματόδρομους, με παράκαμψη προς τον καταρράκτη “Σουφάλα”, όπου κατέληξαν στους καταρράκτες του Άι Γιάννη. Εκεί οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το κολύμπι τους στα κρύα νερά του Ερύμανθου ποταμού.

Οι φυσιολάτρες που μετείχαν σε αυτήν την πεζοπορία την οποία χαρακτήρισαν δυνατή εμπειρία, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να μεταβούν ξανά το συντομότερο δυνατό στην Νεμούτα, για να δουν τα Φαράγγια του Άμπουλα και των Κενταύρων.

Οι πεζοπόροι του Ευκλή εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον οδηγό Νίκο Σιάκκουλη και την ομάδα ECO ACTION Nemoutas, που με ασφάλεια τους οδήγησαν καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας τους.

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση από τον Ευκλή είναι στις 29 Ιουλίου στο γειτονικό Νομό μας, την Λακωνία και το Φαράγγι των Μύλων, με πεζοπορία από το Γεωργίτσι έως το Καστόρι.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.