Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

0

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα (28/4/19), Κυριακή του Πάσχα, στην Καλαμάτα, η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενδύθηκε την Αρχιερατική αυτού στολή στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, παρουσία των Ιερέων της πόλης και των τοπικών Αρχών.

Στη συνέχεια, πάνδημη λιτανευτική πομπή μετέβη με την Εικόνα της Αναστάσεως στο Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αγάπης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Κατά την Ακολουθία διαβάστηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και σε άλλες γλώσσες. Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Ευαγγέλιο στην γαλλική γλώσσα.

Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα στους πιστούς, ενώ διένειμε ως ευλογία κόκκινα αυγά.

Τέλος η λιτανευτική πομπή με την Εικόνα της Αναστάσεως επέστρεψε από τον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή των Ιερέων της πόλης και των τοπικών Αρχών

Παρέστησαν η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Παύλος Μπουζιάνης, ο πρ. υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι (και υποψήφιοι δήμαρχοι) Μαρία Οικονομάκου Και Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Περικλής Ξηρογιάννης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.