Ο Επιτάφιος της Υπαπαντής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τελέσθηκε χθες το βράδυ η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία, και προέστη της περιφοράς του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τη λιτανευτική πομπή ακολούθησαν οι αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πλήθος πιστών.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ανθρώπινη ύπαρξη υποκλίνεται σήμερα στο Θείο Πάθος αναμένοντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού και την προσωπική Ανάσταση του καθενός».

Η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου τελέστηκε με κατάνυξη στους Ναούς και τις Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει απόψε την Ακολουθία της Αναστάσεως από τον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

Ο κ. Παυλόπουλος, αμέσως όταν έφθασε χθες Μ. Παρασκευή το μεσημέρι στην Καλαμάτα για τις ημέρες του Θείου δράματος και της Ανάστασης, επισκέφθηκε στο Μέγαρο Χορού τις εκθέσεις για το Άγιο Όρος, με έργα των ζωγράφων Παπαλουκά και Θεοχαράκη και για τους φάρους, στις οποίες ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή του Εικαστικού Τομέα της “Φάρις” Παν. Λαμπρινίδη.

Σήμερα Μ. Σάββατο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθισε σε κεντρικό καφέ της Καλαμάτας (στην κεντρική πλατεία), για καφέ με τον Δήμαρχο Παν. Νίκα και με εκπροσώπους άλλων τοπικών αρχών.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.