Ο εορτασμός της 193ης επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

0

H 193η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου εορτάστηκε σήμερα στην Πύλο. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων, στην πλατεία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των συμμαχικών Χωρών, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Άγγελος Λάππας.

Παρέστησαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτριος Σκάλκος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλειος Καπέλιος, οι εκπρόσωποι της Γαλλικής Πρεσβείας, ακόλουθος Άμυνας Charles Abalea, της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατιωτικός Ακόλουθος Sergey Demiyanov και ο Γενικός Γραμματέας της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Rory Sherrington, ο Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τσιμπίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα της Ναυμαχίας, τονίζοντας τη δυναμική της συνεργασίας και της αλληλεγγύης των λαών, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στις προκλήσεις της γείτωνος χώρας, ενώ ευχήθηκε ειρήνη, υγεία και κάθε καλό σε όλο τον κόσμο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.