Ο εορτασμός της επετείου του “Όχι” στον Δήμο Πύλου Νέστορος

0

Την επέτειο του ιστορικού «ΌΧΙ» γιόρτασε χθες και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Στην Πύλο, την Καλλιθέα, το Κορυφάσιο, τη Χώρα, το Βλαχόπουλο, τη Στενωσιά, την Κορώνη, το Χαροκοπιό, τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, του Χανδρινού και το Σουληνάρι οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν από κόσμο, που έσπευσαν να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την μαθητιώσα νεολαία, η οποία έλαβε μέρος στις παρελάσεις.

Στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το πρωί, με την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων, από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Χρονόπουλο (Εθνική Αντίσταση), την Πρόεδρο της Κοινότητας Πύλου Σταυρούλα Γιαννούτσου τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Σχολείων. Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Καθηγήτρια Γυμνασίου Πύλου, Φιλόλογος Παρασκευή Μαγκανά, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης, ο Δήμαρχος δεξιώθηκε τους δημότες στο Δημαρχείο.

«Η επέτειος της 28ης εορτάζεται κάθε χρόνο από όλους μας τόσο για να τιμούμε τους αγωνιστές Έλληνες του ’40, όσο και για να θυμόμαστε ότι η κοινωνική πρόοδος και ευημερία είναι στόχοι που επιτυγχάνονται πάντα με συλλογική προσπάθεια και με το αίσθημα της ενότητας ζωντανό.», δήλωσε ο κ. Καρβέλας, ευχόμενος υγεία και πρόοδο σε όλο τον κόσμο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.