Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στην Πυλία

0

Ο διπλός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου γιορτάστηκε και φέτος παρουσία πλήθους κόσμου τόσο στην Πύλο, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων στον Δήμο Πύλου-Νέστορος ήταν η έδρα του, η Πύλος, όπου το πρωί τελέστηκε δοξολογία, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των πεσόντων και κατόπιν κατάθεση στεφάνων εις μνήμην τους και στη συνέχεια έγινε παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτριος Σαμπατζιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Απόστολος Γκούνης,  οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά.

Σε δηλώσεις του για την επέτειο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης ανέφερε: «Αποτελεί χρέος όλων των ελλήνων να διασφαλίσουμε την ειρήνη και να προσηλωθούμε στα ιδανικά του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας. Είναι χρέος μας να προασπίσουμε την παρακαταθήκη των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους στο όνομα της ελευθερίας. Ζήτω το ελληνικό έθνος!».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.