“Ο δρόμος δεν σταματά στον Πύργο, πρέπει να φτάσει στην Τσακώνα”

0
Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΠΡΑΣΙΟ

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στο Βουπράσιο, στα σύνορα Ηλείας – Αχαΐας, για το δρόμο «Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε πως είναι απαίτηση όλων η ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι την Τσακώνα, ενώ εστίασε και στις αναπτυξιακές προοπτικές που είναι συνδεδεμένες με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα στο σύνολό του.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στον χαιρετισμό του ανέφερε

«Είμαι σήμερα εδώ μαζί σας, για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Η Καλαμάτα ενώνει τη φωνή της με εσάς. Είναι απαίτηση όλων. Όχι μόνο των κατοίκων της Ηλείας και της Αχαΐας αλλά και της Μεσσηνίας η υλοποίηση του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Και το τονίζω αυτό. Ο δρόμος δεν σταματά στον Πύργο αλλά πρέπει να φτάσει μέχρι την Τσακώνα.

Δεν θα πω ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γίνει το έργο. Έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι μπορεί. Ας βρει τον τρόπο, αλλά ας ολοκληρώσει το δρόμο. Δεν μπορούμε ως κοινωνία να συνεχίσουμε να θρηνούμε ανθρώπους στο δρόμο. Φτάνει πια. Η μη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην ανάπτυξη των περιοχών μας.

Δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη και προοπτικές όταν δεν έχουμε σύγχρονες υποδομές. Και για να το πετύχουμε αυτό προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ασφαλούς οδικού δικτύου.

Οι δρόμοι στην Πελοπόννησο σχεδιάστηκαν το 2007 και προέβλεπαν την ένωσή τους στην Τσακώνα με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα. Μείωση αποστάσεων, ταχύτερη μεταφορά αγαθών, σύνδεση των λιμανιών της Καλαμάτας με την Κυλλήνη και την Πάτρα. Γρήγορη μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας, προσέλκυση επενδύσεων, νέες θέσεις εργασίας.

Η Πελοπόννησος δεν μπορεί να περιμένει.
Ως αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να διεκδικούμε για τον τόπο μας και τους κατοίκους του.
Έτσι και σήμερα το μήνυμα που στέλνουμε είναι ηχηρό.
Δρόμος εδώ και τώρα από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα.
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.