Ο Δημ. Πιατάς για το “Σινέ Λαύκος” στην Καλαμάτα

0

Το τελευταίο βιβλίο του γνωστού ηθοποιού Δημήτρη Πιατά «Σινέ Λαύκος» θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, στις 7.30 το απόγευμα, στο αίθριο της βιβλιοθήκης (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33, 4ος όροφος).

Για το βιβλίο, την παρουσίαση του οποίου διοργανώνουν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ο “Πολιτιστικός Αντίλογος” και το Βιβλιοπωλείο “Bookmark – Λυκούργος Καρολεμέας”, εκτός από τον δημιουργό, θα μιλήσει ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει το μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου Ανδρέας Ζαγάκος.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον αγαπημένο ηθοποιό και συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Πιατάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό µέλος του Αμφιθεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου. Συνεργάστηκε µε το Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή σε µια σειρά από επιτυχημένες επιθεωρήσεις. Ως θιασάρχης ανέβασε αρκετά κλασικά έργα, ελληνικά και ξένα. Ως πρωταγωνιστής έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε συνεργασία µε μεγάλους θεατρικούς φορείς, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή, και µε αρκετά ΔΗΠΕΘΕ. Έχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές και σε τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. To “Σινέ Λαύκος” είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του, µετά το “Μηχανάκι, γκόμενα και αρχηγός” (1982) και το θεατρικό έργο “Ο καλός στρατιώτης Σβέικ” (1997).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.