Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος για τον θάνατο του Γ. Μπίζου

0

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο διακεκριμένος ελληνονοτιοαφρικανός δικηγόρος και μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας Γιώργος (Τζορτζ) Μπίζος, -με καταγωγή από το Βασιλίτσι του Δήμου Πύλου Νέστορος- ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα κατά των διακρίσεων.

Ο Γιώργος Μπίζος κέρδισε διεθνή φήμη ως ο δικηγόρος του νοτιοαφρικανού ηγέτη και στενού φίλου του, Νέλσον Μαντέλα, τον οποίο υπερασπίστηκε στον πολύχρονο αγώνα του κατά του απαρτχάιντ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΝ. ΚΑΡΒΕΛΑ

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, για τον θάνατο του ομογενούς Γεώργιου Μπίζου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του συμπατριώτη μας Νομικού από το Βασιλίτσι Γεωργίου Μπίζου.

Ο Γεώργιος Μπίζος υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας ανιδιοτελής μαχητής των ιδεών και των αξιών του. Η αγάπη του για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του τον οδήγησαν σε μια ξένη χώρα, στην οποία με αγωνιστικότητα και συνέπεια υπερασπίστηκε την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Δυναμικός, ασυμβίβαστος, διεκδικητικός και με ειλικρινή διάθεση προσφοράς, δικαίως κατέστη χαρισματική και εμβληματική προσωπικότητα. Κατάφερε να ενώσει διαφορετικές δυνάμεις, υλοποιώντας το όραμά του και τα πιστεύω του για τις πανανθρώπινες αξίες. Η απουσία του αποτελεί μεγάλη απώλεια για τη Μεσσηνία, την πατρίδα μας, αλλά και το χώρο της Νοτίου Αφρικής, όπου και δραστηριοποιήθηκε.

Για όλους μας, το έργο και η μνήμη του θα αποτελούν πηγή έμπνευσης!
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.