Ο δήμαρχος κατηγορεί την αντιπολίτευση για “μικροπολιτική και σκοταδισμό”

0

«Ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπέρ της τεχνολογικής προόδου και απορρίπτει την αστήρικτη φοβία, η οποία εκμεταλλεύεται την άγνοια πολλών ανθρώπων» δήλωσε σήμερα Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -με ψήφους 16 υπέρ και 13 κατά- για διακοπή, στις 31 Δεκεμβρίου 2019, της πιλοτικής εφαρμογής του δικτύου 5G, γιατί θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Το θέμα έφεραν στο Δ.Σ. οι παρατάξεις, των Βασίλη Κοσμόπουλου, Βασίλη Τζαμουράνη, Μαρίας Οικονομάκου, Μανώλη Μάκαρη, Τόνιας Κουζή, Δημήτρη Οικονομάκου  και Μιχάλη Αντωνόπουλου.

«Δε φοβόμαστε το μέλλον. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις τηλεπικοινωνίες, που ήδη εφαρμόζονται αλλού, απέναντι στη μικροπολιτική και το σκοταδισμό», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Την απόφαση – αποτέλεσμα της απλής αναλογικής να διακοπεί η σύμβαση με τη Wind και να επανεξετασθεί το θέμα, όταν θα έχουν δοθεί όλες οι σχετικές με το 5G αδειοδοτήσεις στη χώρα, έλαβαν παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, οι οποίες δεν ανήκουν στην παράταξη του Δημάρχου και τις συνεργαζόμενες μ’ αυτήν. Εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε υπέρ της τεχνολογικής προόδου, αφού εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, γίνονται μετρήσεις με εξειδικευμένο εξοπλισμό, που μας έχει παραχωρηθεί.

Ο κινητός σταθμός για μετρήσεις της στάθμης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, που έχει παραχωρηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στο Δήμο Καλαμάτας, κάνει εδώ και καιρό μετρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν το εύρος εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, στο οποίο λειτουργούν οι τοποθετηθέντες από τη Wind μηχανισμοί του 5G. Τα επίπεδα ακτινοβολίας, που έχουν μετρηθεί, είναι πολύ χαμηλότερα από τα αποδεκτά όρια.

Οι μετρήσεις θα συνεχισθούν, ακόμη πιο εξειδικευμένες, μέχρι το τέλος του έτους. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα τα παρουσιάσουμε, προς τα ΜΜΕ και όσους θέλουν να ακούσουν, μέσα στον Ιανουάριο του 2020.

Ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπέρ της τεχνολογικής προόδου και απορρίπτει την αστήρικτη φοβία, η οποία εκμεταλλεύεται την άγνοια πολλών ανθρώπων.

Δε φοβόμαστε το μέλλον. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις τηλεπικοινωνίες, που ήδη εφαρμόζονται αλλού, απέναντι στη μικροπολιτική και το σκοταδισμό».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.