Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας σε τρία σχολεία

0

Μ. ΜΑΚΑΡΗΣ: ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Τρία σχολεία επισκέφθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας σήμερα Τρίτη (11/9/18) στην τελετή του αγιασμού τους και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά. Σε ένα απο αυτά, στο 4ο Λύκειο, τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ ακόμα παρέστη και η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνία Ελένη Αλειφέρη.

Στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος

Στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος

Ειδικότερα ο δήμαρχος επισκέφθηκε:

  • Το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου φοιτούν κυρίως παιδιά αθιγγάνων. Ο Π. Νίκας παρέστη για λόγους συμβολικούς και δεδομένου ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάνει ό,τι μπορεί για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών, την οποίαν υποστηρίζει με δεκατιανό και μεσημεριανό
  • Το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, σχολείο όπου δίδαξε από της ιδρύσεώς του και επί σειράν ετών και
  • Το Μουσικό Σχολείο, όπου ο Δήμαρχος – σε χαιρετισμό του – επεσήμανε πως, 26 χρόνια μετά την ίδρυσή του επί υπουργίας Γ. Σουφλιά και με Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Σ. Νταραχάνη, το Μουσικό Σχολείο έχει προσφέρει πάρα πολλά στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης. Τόνισε, ακόμη, ότι τελευταία δημιουργήθηκε σε αυτό μπάντα, με την υποστήριξη του Δήμου που κάλυψε τις δαπάνες για μουσικά όργανα και στολές, μια μπάντα την οποία χαίρονται οι πολίτες.

Μ. Μάκαρης: Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

MAKARIS-m«Η Δημοτική Παράταξη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» εύχεται ολόψυχα καλή, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο για κοινωνική πρόοδο, βασισμένη σε πρότυπα, αξίες και αρχές, που θα ακολουθούν τα παιδιά μας αργότερα και ως ενήλικες.

Αυτοδιοικητικοί, φορείς και πολίτες μπορούμε να διαμορφώσουμε όλοι μαζίτις συνθήκες που θα βοηθήσουν σε μια ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία στην τοπική μας κοινωνία.

Χρειαζόμαστε ένα σχολείο ανοιχτών οριζόντων και υψηλών προσδοκιών,όπου τα παιδιά μας θα απολαμβάνουν ποιοτική μόρφωση για να γίνουν οι ενεργοί πολίτες του αύριο.

Καιθαπροσπαθούμε γι’ αυτό μέχρι να το επιτύχουμε.

Καλή σχολική χρονιά!»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.