Ο Β. Κοσμόπουλος για την προοπτική της Μ. Μαντίνειας

0

Συνάντηση με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Στέλιο Λιακέα και με τον υποψήφιο πρόεδρο Γιώργο Σπίνο στη Μικρά Μαντίνεια είχαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Βασ. Κοσμόπουλος και μέλη του συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά». Θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν η διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης, το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής και η χρήση του πύργου του Παναγιώταρου.

Κοινή άποψη, η ανάγκη Διαμόρφωσης – Ανάπλασης της παραλιακής ζώνης και η δημιουργία ράμπας καθέλκυσης προκειμένου να εξυπηρετούνται μικρά σκάφη.

Σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής, ο κ. Κοσμόπουλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα να διεκδικήσει οφέλη από την οικονομική ανάπτυξη που θα προκύψει από την «Ασημένια οικονομία» (για την οποία έχει αναφερθεί εκτενώς σε άρθρο του). Επεσήμανε ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται η ύπαρξη Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής το οποίο καρκινοβατεί αν δεν έχει ήδη ακυρωθεί.

Για τον πύργο Παναγιώταρου οι δύο υποψήφιοι πρότειναν σχέδιο ανάπτυξης και από τον κ. Χριστόπουλο τέθηκε πρόταση να γίνει Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία έγινε αποδεκτή για περαιτέρω συζήτηση.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.