Ο “Ανοιχτός Δήμος” συμπαραστέκεται στον αγώνα των υγειονομικών

0

«Η 7η Απριλίου ως η θεσμοθετημένη παγκόσμια ημέρα υγείας αποκτά ιδιαίτερο νόημα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία Covid-19», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, στην οποία προσθέτει:  “Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών και καλούμε την πολιτεία εδώ και τώρα να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας”. Προτείνει δε τη λήψη 5 βασικών μέτρων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η 7η Απριλίου ως η θεσμοθετημένη παγκόσμια ημέρα υγείας αποκτά ιδιαίτερο νόημα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία Covid-19. Συγκεκριμένα καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με τα ακόλουθα:

  1. Καθολική κάλυψη του πληθυσμού με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με άμεση ενίσχυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν τεστ διάγνωσης του κορονοϊού σε όσους το έχουν ανάγκη.
  2. Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid-19 σε αυτούς.
  3. Να αναπτυχθούν όλες οι απαραίτητες κλίνες εντατικής θεραπείας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα δεδομένου ότι ο αριθμός αυτών παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός και ανεπαρκής. Να επιταχθούν οι απαιτούμενες κλίνες του ιδιωτικού τομέα.
  4. Άμεση πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών θέσεων που υπάρχουν στα οργανογράμματα των νοσοκομείων.
  5. Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έτσι ώστε κάθε ασθενής να έχει τον προσωπικό του ιατρό.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών και καλούμε την πολιτεία εδώ και τώρα να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
“ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.