Ο Αλ. Χαρίτσης στις περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι

0

Περιοδεία στις αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή των Γαργαλιάνων, που υπέστησαν μεγάλες ζημίες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο (3/4/21) ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media «επιβάλλεται η άμεση εκτίμηση των ζημιών και ακολούθως οι γρήγορες διαδικασίες από τον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών», ενώ συμπληρώνει πως «απαραίτητη η αναμόρφωση του αναχρονιστικού πλέον κανονισμού του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις από όλες τις φυσικές καταστροφές και κατά την περίοδο της ανθοφορίας και καρπόδεσης των ελαιώνων».

Ο Αλ. Χαρίτσης με τον συντονιστή της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μακρή και με στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων συζητούν για τις καταστροφές και για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν

Ακόμα ο κ. Χαρίτσης σημειώνει στην ανάρτησή του (στο facebook) πως ενημέρωσε «τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το μέγεθος της καταστροφής», διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι «αντιλήφθηκε την ανάγκη για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών χωρίς καθυστερήσεις».

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρει:

  • Συζητήσαμε με τα στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων για τις καταστροφές και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.
  • Επισκεφτήκαμε επίσης τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ελαιώνας». Είμαστε ευτυχείς γιατί η χρηματοδότηση που εγκρίναμε για την επένδυση του «Ελαιώνα» τον Απρίλιο του 2019 πιάνει τόπο και σήμερα κατασκευάζεται η νέα, σύγχρονη μονάδα του συνεταιρισμού».

Δείτε στη συνέχεια την ανάρτηση του κ. Χαρίτση:

Περιοδεία σήμερα στις αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή των Γαργαλιάνων. ➢ Ισχυρό πλήγμα στους αγρότες του κάμπου της…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Σάββατο, 3 Απριλίου 2021
μοιραστειτε το:

Comments are closed.