Ο Αλ. Χαρίτσης για “την τυπική άρση των capital controls”

0

“H ΝΔ και ο κεντρικός τραπεζίτης με τη σημερινή πολιτική απόφαση τους ενάμισι μήνα μετά τις εκλογές επιβεβαίωσαν το ορθό της οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης”, σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας “την τυπική άρση των capital controls” και συμπληρώνει: “Εκτός, είπαμε, εάν τον Αύγουστο συντελέστηκε κάποια κοσμογονική οικονομική εξέλιξη που για κάποιο περίεργο λόγο αγνοεί το πανελλήνιο…”.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Χαρίτση έχει ως εξής:

«Για να μπουν σε μια σειρά τα πράγματα για την “επιστροφή στην κανονικότητα” με την τυπική άρση των capital controls:

Πρώτον, μιας και δεν γνωρίζουμε να έχει συμβεί κάποια αξιοσημείωτη οικονομική εξέλιξη η μεταβολή στα τραπεζικά δεδομένα τον τελευταίο μήνα, η πλήρης άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα μπορούσε να έχει συντελεστεί προεκλογικά, εάν ο κεντρικός τραπεζίτης δεν επέλεγε με την αδράνεια του να κάνει ουσιαστικά πολιτική παρέμβαση υπέρ του κ. Μητσοτάκη λίγο πριν τις κάλπες.

Δεύτερον, οι κατά ΝΔ Μαδούροι που κατέστρεψαν την οικονομία, τελικά δεν την κατέστρεψαν τόσο πολύ, αφού με την έξοδο από τα μνημόνια, σταθερή ανάπτυξη για εννέα συνεχή τρίμηνα, ρυθμισμένο για πρώτη φορά το δημόσιο χρέος, ιστορικό χαμηλό απόδοσης των ελληνικών ομολόγων και τρεις πετυχημένες εξόδους στις αγορές, είχαν ήδη άρει τους περιορισμούς για όλες τις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων στο εσωτερικό και είχαν απομείνει απειροελάχιστες που αφορούσαν πολύ εξειδικευμένες συναλλαγές στο εξωτερικό.

Τρίτον, η ΝΔ και ο κεντρικός τραπεζίτης με τη σημερινή πολιτική απόφαση τους ενάμισι μήνα μετά τις εκλογές επιβεβαίωσαν το ορθό της οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης. Εκτός, είπαμε, εάν τον Αύγουστο συντελέστηκε κάποια κοσμογονική οικονομική εξέλιξη που για κάποιο περίεργο λόγο αγνοεί το πανελλήνιο…».

Δείτε στη συνέχεια τη σχετική ανάρτηση του κ. Χαρίτση:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.