Ο Αλ. Χαρίτσης άρχισε από την Τριφυλία

0

Από την Τριφυλία και συγκεκριμένα από τα Φιλιατρά ξεκίνησε σήμερα (8/6/18) το πρωί την διήμερη περιοδεία του στη Μεσσηνία ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Πρώτος σταθμός του υπουργού ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών «Η Τριφυλία» της Ομάδας Παραγωγών «Φιλιατρών Γαία», εκ μέρους του οποίου τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, Α. Παρασκευόπουλος, μαζί με μέλη και παραγωγούς του Συνεταιρισμού.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την δυναμική που έχει η περιοχή τα τελευταία χρόνια στα κηπευτικά χαμηλής κάλυψης και ειδικότερα για τα παραγόμενα προϊόντα, την πιστοποίησή τους και την συσκευασία τους. Παράλληλα, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, ενώ του προσφέρθηκαν προϊόντα τα οποία και δοκιμάζοντας τα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την εξαιρετική τους ποιότητα.

Επίσης ο κ. Χαρίτσης ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Α. Παρασκευόπουλο για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις της Τριφυλίας και με τα προϊόντα που παράγονται (καρπούζι, αγγούρι, ντομάτα, μελιτζάνα, κολοκύθι κ.ά.) αναλυτικά.

Επόμενος σταθμός του κ. Χαρίτση ήταν επίσης στα Φιλιατρά η μονάδα «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.» με θερμοκήπια, όπου ενημερώθηκε για τη δραστηριότητά της από τον υπεύθυνό της Κ. Θεοδωρόπουλο. Ειδικότερα του δόθηκαν πληροφορίες για τον τρόπο παραγωγής της ντομάτας, η οποία παράγεται με υψηλής τεχνολογίας μεθόδους.

Στις επισκέψεις του υπουργού ήταν παρόντες αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων, αγρότες κ.ά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Για την περιοχή μας και ειδικά για την περιοχή της Τριφυλίας, μπορώ να πω ότι η δουλειά που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα σε επίπεδο παραγωγής, σε επίπεδο νέων καλλιεργειών, είναι σημαντική. Το γεγονός ότι έχουν μπει και νέοι άνθρωποι στην παραγωγή είναι πάρα πολύ σημαντικό κι ελπιδοφόρο . Αυτό πρέπει να συνοδευτεί το επόμενο διάστημα και θα συνοδευτεί και με παρεμβάσεις σε κρατικό επίπεδο τόσο στο κομμάτι των υποδομών όσο και σε ρυθμίσεις έτσι ώστε να διευκολυνθεί αυτή η προσπάθεια η οποία γίνεται και στο φορολογικό και σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε αυτή η δυναμική η οποία έχει δημιουργηθεί να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο».

Στην συνέχεια ο κ. Χαρίτσης μετέβη στην Κυπαρισσία και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο. (Ρεπορτάζ εδώ)

μοιραστειτε το:

Comments are closed.