Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Μεσσήνης ζητά τις αποζημιώσεις

0

“Να αφήσουν ο Υπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη τα μεγάλα λόγια στις κάμερες και να δώσουν εδώ και τώρα τις αποζημιώσεις”, ζητάει με ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, ο οποίος -μέσω αυτής- κατηγορεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων «για “σουλάτσα” που κάνει στην περιοχή», και πως «με ύφος “1.000 καρδιναλίων” παρουσιάζει μια ψεύτικη εικόνα, προς εξυπηρέτηση της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης αναφέρει τα εξής:

«Μετά από 8 μήνες σε συνθήκες πανδημίας οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν αβοήθητοι. Την ίδια στιγμή προκλητικά ο υπουργός και η κυβέρνηση καύχιουνται ότι “όλα κυλούν ομαλά και έχουν αποζημιώσει κάθε κλάδο του αγροτικού τομέα που έχει πληγεί”. 

Μάλιστα ο ίδιος ο Υπουργός στα “σουλάτσα” που κάνει στην περιοχή, μιλώντας με ύφος “1.000 καρδιναλίων” παρουσιάζει μια ψεύτικη εικόνα, προς εξυπηρέτηση της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Είναι προκλητικοί! Είναι επικίνδυνοι.
Η αλήθεια για τους αγρότες είναι δραματική.

Τώρα διανύουμε την περίοδο που οι πατατοπαραγωγοί ετοιμάζονται να καλλιεργήσουν για την νέα χρονιά. Ήδη ο  πατατόσπορος έφτασε στους εμπόρους και τους γεωπόνους και μάλιστα σε πολύ υψηλή τιμή 1,60 το κιλό.

Για να μπει ο σπόρος πρέπει να πληρωθεί, να ετοιμαστούν τα χωράφια, να φυτευτεί. Και αυτό απαιτεί έξοδα, την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ευρώ.

Οι παραγωγοί είναι χρεωμένοι στους εμπόρους, από τις χαμηλές τιμές των προηγούμενων χρόνων, και δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν σπόρο και να ξανακαλλιεργήσουν. Την ίδια στιγμή μένουν απροστάτευτοι από τις αθρόες εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις.

Να αφήσουν ο Υπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη τα μεγάλα λόγια στις κάμερες και να δώσουν εδώ και τώρα τις αποζημιώσεις.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.