“Ούτε μια ώριμη μελέτη για τις αθλητικές υποδομές ο Δήμος Καλαμάτας”

0

Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας είναι γερασμένες και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες για άθληση των 70.000 κατοίκων της.

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» από έτους έχει δημόσια καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών υποδομών (δημοτικό στάδιο, κολυμβητήριο, τέντα) και την κατασκευή νέων (νέο κλειστό γυμναστήριο 4000 θεατών στην περιοχή του Κορδία). Την πρόταση αυτή μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Μάκαρης παρουσίασε και επέδωσε στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή Καλαμάτας φάνηκε για μια ακόμα φορά ανέτοιμη και δεν κατέθεσε καμία ολοκληρωμένη πρόταση έργου αφού ως γνωστόν δεν διαθέτει καμία ώριμη μελέτη για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών  ή  την κατασκευή νέων. Κάτι τέτοιο φανερώνει ξεκάθαρα την έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού για τον αθλητισμό.

Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να αναπτύξει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό συντάσσοντας ένα διεκδικητικό πλαίσιο αναγκαίων έργων αθλητικών υποδομών και αναπτύσσοντας προγράμματα και δράσεις άθλησης  για όλους τους κατοίκους της.

“Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.