Οφείλει ξεκάθαρη και όχι μεσοβέζικη στάση ο κ. Βασιλόπουλος

0

Και σε δεύτερο πολιτικό ατόπημα -ένα χρόνο μετά το πρώτο, του οποίου αποτελεί συνέχεια- υπέπεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παροτρύνοντας το μέλος της “Εγκληματικής Οργάνωσης”, όπως απεφάνθη το Δικαστήριο για τη “Χρυσή Αυγή”, Δημήτρη Κουκούτση, να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και Μάνης και όχι εξοβελίζοντάς τον.

Ένα χρόνο πριν, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, “εξοφλώντας” προεκλογική συμφωνία και με τη βοήθεια των δημάρχων Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο και Δυτικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρα, τον “εξέλεξε” Πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης. Και αναφερόμαστε σε “προεκλογική συμφωνία” γιατί δεν είχε κανένα απολύτως λόγο και όφελος να εκτεθεί, προσθέτοντας τους δύο συμβούλους που αριθμεί η παράταξη του κ. Κουκούτση στους 9 δικούς του, επι συνόλου 41 εδρών του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας.

Το πρώτο πολιτικό ατόπημα, λοιπόν, του δημάρχου Καλαμάτας, έγινε πριν ένα περίπου χρόνο, με τη συνεργασία του Κουκούτση. Το δεύτερο πολιτικό ατόπημα του κ. Βασιλόπουλου ήταν το σημερινό, όταν σε ανάρτηση του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook -και όχι στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας, ως δήλωσή του- ο κ. Βασιλόπουλος “πανηγύρισε” για την απόφαση της δικαιοσύνης και την «καταδίκη του μορφώματος της “Χρυσής Αυγής”», χαρακτηρίζοντας την “ιστορική” και ως απόδειξη του ότι “η δημοκρατία λειτουργεί”, ανέφερε: “Είναι αυτονόητο ότι μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Δ. Κουκούτσης, οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης στην οποία έχει εκλεγεί στο διαδημοτικό Σύνδεσμο Ύδρευσης”.

Αυτό όλο κι όλο είπε “δειλά” ο δήμαρχος για τον συνεργαζόμενο με αυτόν Δ. Κουκούτση: “Οφείλει να παραιτηθεί…” .Για να δούμε, θα συνεννοηθεί με τους άλλους δύο δημάρχους να “του τραβήξουν το χαλί” και να τον ανατρέψουν, αν δεν παραιτηθεί από Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης; Ένα πολιτικό επίσης ατόπημα είναι ότι ο κ. Βασιλόπουλος, στην ανάρτησή του δεν αναφέρει λέξη για τη λήξη της συνεργασίας του με τον κ. Κουκούτση. Είναι πιθανόν με διευκρινιστική δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας να το ξεκαθαρίσει. Ούτως ή άλλως, θα εξαναγκαστεί σε αυτό μετά τον ορυμαγδό των ανακοινώσεων των παρατάξεων των μειοψηφιών του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, που είναι φανερό ότι δεν θα τον αφήσουν πλέον σε “χλωρό κλαρί”.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι στις 29/102019, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, από μειοψηφίες προτάθηκε ψήφισμα στο οποίο αναφερόταν ότι: “Καταδικάζουμε την ακροδεξιά επιλογή της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και συγκεκριμένα του δημάρχου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, όπως εκφράστηκε με την ανάθεση θέσεων ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή της “Χρυσής Αυγής”, Δημήτριο Κουκούτση. Ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας”.

Το ψήφισμα το είχαν στηρίξει 17 δημοτικοί σύμβουλοι και το είχαν καταψηφίσει 16, από την παράταξη του δημάρχου και των συνεργαζόμενων με αυτόν.

Ένα απλό ερώτημα: Δεν γνώριζαν τότε τίποτα για τη “Χρυσή Αυγή” και τον Δ. Κουκούτση με τον οποίον συνεργάζονταν, ούτε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, ούτε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, που σήμερα… πανηγυρίζουν για τη νίκη της Δημοκρατίας και την καταδίκη του μορφώματος της “Χρυσής Αυγής;”.

Και τέλος πάντων, ας μας πει καθαρά και ξάστερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, θα διακόψει τη συνεργασία του με τον αναμένοντα την ποινή του από το δικαστήριο, Δημήτρη Κουκούτση ως μέλος της εγκληματικής oοργάνωσης της “Χρυσής Αυγής”, ή θα μας πει ότι ποτέ δεν συνεργάστηκε μαζί του:

Κι ένα ακόμα ερωτήματάκι: Οι δύο και μοναδικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, “Ο Δήμαρχος στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2020” και “Στον Δήμαρχο ο Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος”, είχαν μεγαλύτερη σπουδαιότητα από τη δήλωση του δημάρχου για τη “Χρυσή Αυγή”, που δεν “ανέβηκε” ποτέ εκεί; Γιατί άραγε; Για να έχει το δυνατόν μικρότερη δημοσιότητα (για τους όποιους λόγους φαντάζεται ο καθένας);
Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.