“Οργή και ερωτηματικά” για την αποχώρηση από τη συγκέντρωση

0

Ανακοίνωση των μελών της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) που είναι εκλεγμένοι στο Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, για το δελτίο τύπου της πλειοψηφίας του Ν.Τ. σε σχέση με την αποχώρησή τους από τη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό

Μόνο οργή και ερωτηματικά μπορεί να προκαλέσει στους εργαζόμενους η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ (ΝΔ) – Ανεξάρτητης Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ) να αποχωρήσουν από την απεργιακή συγκέντρωση για το ασφαλιστικό, με πρόσχημα τη δήθεν προσωπική επίθεση από ομιλητή πρωτοβάθμιου σωματείου προς στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Τσώνη, που απείχε συνειδητά. Τη στιγμή μάλιστα που νωρίτερα είχε χειροκροτηθεί η παρουσία και ο χαιρετισμός που απηύθυνε το Ν.Τ. στη συγκέντρωση. Βέβαια, την αποχώρηση αυτή μιας χούφτας συνδικαλιστών, δεν την συμμερίστηκαν οι εκατοντάδες απεργοί που έμειναν και διαδήλωσαν κατά της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων στην ασφάλιση και την περίθαλψη.

Για τις παρατάξεις αυτές, θεωρείται «προσωπική» επίθεση η καταγγελία κατά της παράταξης της ΔΑΚΕ και του ίδιου του Τσώνη που έδρασε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός μπροστά στην απεργία για το ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα το Ε.Κ. να μην πάρει απόφαση για απεργία και να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στην πόλη μας να απεργήσουν για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση.  Με τη στάση τους αυτή, αντικειμενικά βγάζουν λάδι την κυβέρνηση, αλλά και την τη διοίκηση του Ε.Κ. που έδρασε για λογαριασμό της, για να αποτύχει η απεργία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση κάθε παράταξης και των συνδικαλιστών τους, να απομονώσουν στο εργατικό κίνημα τη γραμμή του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, να αναπροσανατολίσουν την πάλη τους σε ταξική κατεύθυνση. Εμείς πάντως ως ΔΑΣ, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να παλεύουμε ενάντια σε κάθε στοιχείο κυβερνητισμού και εργοδοτισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, και να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Για τον τρόπο πάντως που πολεμά κανείς ό,τι σάπιο υπάρχει στο σώμα του εργατικού κινήματος, ό,τι βάζει φρένο στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, παραθέτουμε ως απάντηση, αυτούσια την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ για το νόθο συνέδριο που επιχειρεί να πραγματοποιήσει η συνδικαλιστικη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τις επόμενες μέρες.

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ.

Για τη ΔΑΣ
Μερτίκας Παναγιώτης (γραμματέας του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ)
Παπαδόπουλος Θεόφιλος (μέλος του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ)

μοιραστειτε το:

Comments are closed.