Ολοκληρώνεται ο δρόμος Σουληνάρι – Κορυφάσιο

0

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η εργολαβία του δρόμου Σουληναρίου – Κορυφασίου, που ενώνει την Καλαμάτα και την κεντρική Μεσσηνία με την Τριφυλία και θα γίνει η πλήρης παράδοση του δρόμου, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, κατά τη σημερινή (9/11/19) επίσκεψή του στο έργο. Παράλληλα ο κ. Δέδες δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά έργα που θα βελτιώσουν και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το έργο, όπως οι φορείς, οι κάτοικοι και ο δήμαρχος επισήμαναν.

Ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημ. Καφαντάρης είπε προς τον Τ.Τ. Υποδομών:

«Πρέπει το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί να γίνει ένα έργο ευρωπαϊκό, το οποίο να έχει μία αξία, γιατί από δω η κίνηση είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς ενώνει την Τριφυλία με την Πυλία και με την Καλαμάτα με τη σύνδεσή του με το δρόμο από Γαργαλιάνους – Λαδά

Πιστεύω ότι αυτό η σύνδεση του δρόμου θα πρέπει να γίνει άμεσα από δω μέχρι του Λαδά που είναι περίπου το χιλιόμετρο. Ακόμα χρειάζονται φωτισμοί στους κόμβους για λόγους ασφαλείας, χρειάζονται πεζοδρόμια εντός των οικισμών και φυσικά να δούμε και λίγο το θέμα των προσβάσεων στις ιδιοκτησίες.

Όπως είναι γνωστό, για το έργο αυτό η μελέτη πληρώθηκε από τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, μέσω της αναπτυξιακής μετά το 2006. Αν και επαρχιακό δίκτυο μπήκε στο τομεακό του Υπουργείου Υποδομών, μετά από παρεμβάσεις γιατί είχε αναβαθμιστεί σε εθνικής σημασίας έργο, λόγω των μεγάλων τουριστικών έργων στην περιοχή, σε αυτό βοήθησε το ΥΠΕΧΩΔΕ τότε, το σημερινό Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, να αναλάβει αυτό το φορτίο του έργου που σήμερα ολοκληρώνεται.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Γ. ΔΕΔΕΣ

Ο Γενικός Γραμματέας υποδομών Γιώργος Δέδες, αφού άκουσε τις παρατηρήσεις κατοίκων της περιοχής, σχετικά με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το έργο και οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, ανέφερε:

“Χάρις σε μία πολύ καλή συνεργασία που επετεύχθη ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Πύλου-Νέστορος, την υπηρεσία μας και τον ανάδοχο του έργου καταφέραμε να λύσουμε όλα τα τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν, να αναπροσαρμόσουμε και να επικαιροποιήσουμε πλήρως τις μελέτες και αυτή τη στιγμή να μπορούμε να δηλώσουμε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών που βρίσκονται πλέον στο κατασκευαστικό τους τελείωμα.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα έχουμε την ολοκλήρωση αυτής της εργολαβίας και θα πάμε πλέον στην παράδοση, την πλήρη, αυτού του έργου, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να αφήσουμε την περιοχή, γιατί όπως και οι φορείς και οι κάτοικοι και ο δήμος επισήμανε, πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά έργα που θα βελτιώσουν και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το έργο που έγινε. Σε αυτά περιλαμβάνεται μία ήδη ολοκληρωμένη μελέτη για τα επόμενα 800 -1000 μέτρα, οι ηλεκτροφωτισμοί των κόμβων, αλλά και οι παρεμβάσεις της διευκόλυνσης και των διευθετήσεων που πρέπει να γίνουν για να λυθούν τα προβλήματα που ανέδειξαν και οι κάτοικοι και οι φορείς και ο δήμαρχος».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.