Ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

0

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου “Elite”, με την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού kalamata OliveOil awards 2020, καθώς και με τις απονομές σε βραβευμένα πρόσωπα και ιδρύματα που έχουν συνεισφέρει στον τομέα της ελαιοκομίας. Βραβεία έλαβαν το «Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλος», ο διευθυντής ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ζακυνθινός και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Νηλέας Γιώργος Κόκκινος.

Το βραβείο για την Ομάδας Παραγωγών “Νηλέας”, έλαβε ο Γιώργος Κόκκινος

Aκολουθούν τα αποτελέσματα και τα βραβεία του διαγωνισμού που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το πιστοποιημένο φορέα γευσιγνωσίας που διαθέτει.

Με τις εισηγήσεις των ερευνητών και εισηγητών αλλά και από τις καίριες τοποθετήσεις και χαιρετισμούς θεσμικών φορέων ολοκληρώθηκε το διήμερο του 6ου συνεχόμενου φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας.

Παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, πλήθος φορέων και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα κάτω από τα αυστηρά μέτρα λόγω των προφυλάξεων για τον κορωνοϊό.

Συζητήθηκε μεταξύ των άλλων σε γεύμα εργασίας το ζήτημα με τις αθρόες εισαγωγές και εξαγωγές με το όνομα Καλαμάτα και η κατακόρυφη πτώση των τιμών στην επιτραπέζια ελιά Καλαμών λόγω της απόφασης του πρώην υπουργού κυρίου Αποστόλου να “χαρίσει” το όνομα Καλαμάτα σε όσους παράγουν μαύρες ελιές τύπου ΠΟΠ Καλαμάτα. Τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της ενέργειας πληρώνουν σήμερα οι παραγωγοί όλης τής Ελλάδας.

Στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος

Ο αγροτικός συνεταιρισμός Καλαμάτας που είχε και την ευθύνη τής διοργάνωσης ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές και χορηγούς των φετινών εκδηλώσεων, καθώς και τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό kalamata oliveoil awards 2020, όπως και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την επιστημονική βοήθεια στην διεξαγωγή του.

Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχουν ανάλογες δράσεις ανάδειξης πιστοποιημένων προϊόντων σε συνεργασία και με άλλες ζώνες ΠΟΠ προϊόντων στην Ελλάδα.

Μιχαήλ Δ. Αντωνόπουλος
Πρόεδρος ΑΣ Καλαμάτας
Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Πελ. & Δ. Ελλάδος
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.