Ολοκληρώθηκε το έργο κεντρικής αποστείρωσης

0
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενός νέου, σύγχρονου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης απαρτιζόμενο από 3 κλιβάνους και 3 πλυντήρια.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 450.000€ το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Siemens.

«Το έργο της Κεντρικής Αποστείρωσης έρχεται ουσιαστικά να αναβαθμίσει την καθημερινή λειτουργία του τμήματος παρέχοντας μεγαλύτερη υποστηρικτική αρωγή στο ευαίσθητο τμήμα του χειρουργείου μιας και συνδέεται άμεσα με αυτό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου.

H Κεντρική Αποστείρωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επίσης ολοκληρώθηκαν τα έργα και οι παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνολικού προϋπολογισμού 125.000€ που έχουν χρηματοδοτηθεί από το 2019 μέσω του αποθεματικού του Υπουργείου Υγείας και αφορούν
α) Την επισκευή της υφιστάμενης υγρομόνωσης της επιφάνειας των δωμάτων
β) Την επισκευή και ανακαίνιση της κύριας όψης του κεντρικού κτιρίου και
γ) Την προμήθεια ενός πλυντηρίου ρούχων 40 κιλών, ενός στεγνωτηρίου 35 κιλών και μίας πρέσας σιδερώματος.

Νέα σύγχρονα αναισθησιολογικά μηχανήματα, για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας και για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Παράλληλα παραλήφθηκαν δύο νέα σύγχρονα αναισθησιολογικά μηχανήματα, ένα για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας και ένα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, χρηματοδοτούμενα από το Υπουργείο Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 80.000 €.

Επίσης την προηγούμενη Παρασκευή 11/7/2020 παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα προϋπολογισμού 35.000€, δωρεά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της αρωγής της λόγω της πανδημίας Covid-19.

Φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, δωρεά της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της αρωγής της λόγω της πανδημίας Covid-19

Εξάλλου, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η δωρεά του Δήμου Καλαμάτας προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας που αφορά την προμήθεια ενός συστήματος ρομποτικής απολύμανσης και 2.027 τμχ μασκών FFP2.

Επίσης η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας προχώρησε στη δωρεά 4.000 τμχ χειρουργικών μασκών όπου και ήδη έχουν παραληφτεί.

Τέλος το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου προχωρά μέσα στην εβδομάδα, για μια ακόμη φορά σε μια νέα δωρεά προς τις υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας με την προσφορά 10.000 μασκών FFP2 για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και 3.000 μάσκες FFP2 για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Με αφορμή όλα τα προαναφερόμενα, ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

«Βασική αρχή της καθημερινής μας λειτουργίας χρόνια τώρα, αποτελεί ο στόχος μας  να εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτική πηγή απ’ όπου και εάν προέρχεται και να μην αφήνουμε ούτε μέρα να πηγαίνει χαμένη, προς όφελος της Υγείας των Πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο 3μηνο ολοκληρώσαμε μιας σειρά ουσιαστικών έργων σε υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας, είτε αφορούν το Νοσοκομείο Καλαμάτας, είτε της Κυπαρισσίας, είτε το Κ.Υ Καλαμάτας, είτε το Κ.Υ. Μελιγαλά.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, μπροστά μας ανοίγονται άλλες και μεγάλες προκλήσεις μιας και έχουμε ενταγμένα πολύ σημαντικά έργα υγείας για τη Μεσσηνία, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση σε κοινοτικά προγράμματα ύψους περίπου 8.000.000€ και που το επόμενο διάστημα καλούμαστε να ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους. Για αυτά τα έργα πρέπει να τρέξουμε γιατί τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί είναι πολύ αυστηρά.

Τέλος όσο αφορά τις δωρεές προς το Γ.Ν Μεσσηνίας στο πλαίσιο της πανδημίας covid -19 που συνεχίζονται ακόμη και μέχρι σήμερα, είτε από θεσμικούς φορείς, είτε από εθελοντικούς συλλόγους, είτε από ιδρύματα, είτε από την ομογένεια, είτε από απλούς πολίτες θέλω να τους εκφράσω μέσα από την καρδιά μου ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Πάντα έλεγα και συνεχίζω να πιστεύω, ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα βγούμε νικητές».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.