Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος της Λέσχης Ανάγνωσης

0

Ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος της Λέσχης Ανάγνωσης που διοργάνωσαν η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων & η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Οι συναντήσεις λάμβαναν χώρα κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 2018 με την εκδήλωση «Μιλάμε για το νεοελληνικό μυθιστόρημα», που σηματοδότησε την αφετηρία ενός διαλόγου για το νεοελληνικό μυθιστόρημα από τις απαρχές του ως σήμερα, με εισηγήσεις για την πρώιμη φάση του νεοελληνικού μυθιστορήματος και για τις επιρροές του γαλλικού μυθιστορήματος. Αποφασίστηκε ο πρώτος κύκλος να είναι αφιερωμένος σε μυθιστορήματα – σταθμούς της νεοελληνικής λογοτεχνίας και έτσι διαδοχικά διαβάστηκαν, παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν από μέλη και φίλους της Λέσχης τα εξής βιβλία:

1η συνάντηση1 Οκτωβρίου 2018Η Πάπισσα Ιωάννα του Εμμανουήλ Ροΐδη
2η συνάντηση5 Νοεμβρίου 2018Νανά του Εμίλ Ζολά. Ακολούθησε παρουσίαση της λογοτεχνικής Γενιάς του 30’ από τη φιλόλογο Ζωή Παπαδημητρίου
3η συνάντηση3 Δεκεμβρίου 2018Αργώ του Γιώργου Θεοτοκά
4η συνάντηση14 Ιανουαρίου 2019Συνταγματάρχης Λιάπκιν του Μ. Καραγάτση
5η συνάντηση4 Φεβρουαρίου 2019Στου Χατζηφράγκου του Κοσμά Πολίτη. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της Μεταπολεμικής Μυθιστοριογραφίας, των χαρακτηριστικών της καθώς και βασικών εκπροσώπων της
6η συνάντηση4 Μαρτίου 2019Το λάθος του Αντώνη Σαμαράκη
7η συνάντηση1 Απριλίου 2019Το τρίτο στεφάνι του Κώστα Ταχτσή
8η συνάντηση6 Μαΐου 2019Πανδαιμόνιο του Κώστα Ακρίβου. Η συνάντηση έγινε παρουσία του συγγραφέα και ακολούθησε η παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Γάλα Μαγνησίας»
9η συνάντηση10 Ιουνίου 2019Τάλγκο του Βασίλη Αλεξάκη. Ακολούθησε προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου, της ταινίας «Ξαφνικός Έρωτας» του Γ. Τσεμπερόπουλου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Ο δεύτερος κύκλος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019 και θα είναι αφιερωμένος σε Ελληνίδες πεζογράφους. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου με προσκεκλημένη την Τατιάνα Αβέρωφ. Θα διαβαστεί και θα σχολιαστεί το μυθιστόρημά της «Το ξέφωτο». Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για δανεισμό ή κράτηση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της ΕΜΣ ή της ΔΚΒ Καλαμάτας.

Περισσότερες πληροφορίες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (2721096818 & mail@vivlkkal.mes.sch.gr) και στην Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (6936665907 & tinakoutsoubou@gmail.com).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.