Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Χαρίτση στη Μεσσηνία

0

Για Αναπτυξιακή Στρατηγική με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών, με δημοκρατία και δικαιοσύνη, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Μεσσήνης, με θέμα «Το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας: Αναπτυξιακή Στρατηγική και Κοινωνία», στην αίθουσα του Φιλοσοφικού Κέντρου, το βράδυ της Παρασκευής (8/6/18).

xaritshs mess 2 xaritshs mess 1

Ο κ. Χαρίτσης, μαζί με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, συζήτησαν με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για τις προοπτικές που ανοίγονται στην μεταμνημονιακή περίοδο, με οδικό χάρτη την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η Αναπτυξιακή Στρατηγική περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναζωογόνηση της πρωτογενούς παραγωγής, στοχευμένες πολιτικές για τη διασύνδεση των τριών βασικών κλάδων της οικονομίας – του αγροκτηνοτροφικού, της μεταποίησης και του τουρισμού, ενώ δίνεται έμφαση και στην υλοποίηση κρίσιμων υποδομών στις τοπικές κοινωνίες που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες.

Την κατασκευή έργων υποδομών σε Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο (9/9/18) ανακοίνωσε ο αν. υπουργός και είχε συναντήσεις με παραγωγικούς και τοπικούς φορείς στη Μεσσηνία.

xaritshs koryfasio

Ειδικότερα, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο ανακοίνωσε ο κ. Χαρίτσης κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στο χωριό Κορυφάσιο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μεσσηνία. Με αυτό το συγκεκριμένο έργο υποδομών, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, ολοκληρώνεται η σύνδεση των χωριών της ευρύτερης περιοχής με τον βιολογικό καθαρισμό στη Χώρα Μεσσηνίας, έργο που είχε εγκαινιάσει ο αναπληρωτής υπουργός το 2016. Την συγκεκριμένη δομική παρέμβαση χαιρέτισαν οι κάτοικοι του Κορυφάσιου. Στη συνέχεια, έγινε ανοιχτή συζήτηση για τις ανάγκες και τις δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη.

xaritshs pylos

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας μετέβη και στο Κάστρο Πύλου, όπου ενημερώθηκε για την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής στην κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε και ζημιές μικρής έκτασης δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε, επίσης, παραγωγικές μονάδες στην περιοχή της Τριφυλίας (δείτε εδώ) και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (εδώ).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.