Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι για την περίοδο Τατούλη

0
Π. ΝΙΚΑΣ: ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

“Στο τέλος του μήνα όλα θα έχουν πάρει την πορεία τους. Οι έλεγχοι τελείωσαν και εντός των ημερών θα παραδοθούν στην κυβέρνηση και στη συνέχεια και στους επικεφαλής των παρατάξεων. Ο σκοπός και ο στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι, να εντοπιστούν τα προβλήματα, τι πήγε στραβά για να το διορθώσουμε”.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τους ελέγχους για τα πεπραγμένα της απελθούσας περιφερειακής αρχής στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε την λύπη του για την εικόνα που -όπως είπε- παρουσιάζουν κάποιες φορές οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή επιδιώκει τη συνεργασία:

“Ειλικρινά λυπάμαι για την εικόνα που κάποιες φορές παρουσιάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η περιφερειακή αρχή δεν είναι καθόλου υπεύθυνη για αυτή την εικόνα. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να μιλώ ελάχιστα. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη γκρίνια, την επιθετικότητα, την ακραία συμπεριφορά.

“Έχουμε μάθει να σεβόμαστε τη βούληση του λαού”

Γνωρίζουμε ότι στο παιχνίδι των εκλογών κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει και έχουμε μάθει να σεβόμαστε τη βούληση του λαού. Φοβάμαι ότι κάποιοι δεν το έχουν αποδεχτεί και αυτό αποτελεί τη βασική αιτία των συγκρούσεων. Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε συγκρατημένοι, αξιοπρεπείς, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους και ο κόσμος ας μας κρίνει.

Εγώ πάντα θα αποζητώ τον κοινό τόπο. Ξέρουμε ότι με την απλή αναλογική είναι δύσκολο να υπάρξει κυβερνησιμότητα, αλλά θα προσπαθήσω -σε αυτό το πλαίσιο- να συνεργάζομαι και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον”.

Απαντώντας ο περιφερειάρχης σε ερώτηση σχετικά με πεπραγμένα της απελθούσας περιφερειακής αρχής, σημείωσε: “Εμείς κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε στο μέλλον. Αν δεν ανταποκριθούμε σε όσα υποσχεθήκαμε, ας το κρίνει ο κόσμος. Αν δεν ανταποκριθούμε να μην μας ψηφίσιει, δεν θα πρέπει να μας ψηφίσει. Δεν θα μπούμε σαμάρι στο λαό, ούτε την παρουσία μας θέλουμε να την κάνουμε αιώνια. Τα αξιώματα τα δίνει ο λαός, έρχονται και παρέρχονται.

Ας μιλήσουμε για το μέλον, αυτό προσπαθώ να κάνω και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δυστυχώς, κάποιοι θεώρησαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περιουσία τους, κτήμα τους και πρέπει να διαιωνίζεται εδώ η παρουσία τους. Ο λαός αποφάσισε διαφορετικά, ας το δεχθούμε όλοι”.

“Να κλείσει μέσα στο 2020 το θέμα με τα απορρίμματα”

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά τη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πρόσφατα στον περιβάλλοντα χώρο μονάδας ανακύκλωσης, στο Μπολάτι, της Κορινθίας, λέγοντας: “Στο Βέλο είχαμε σχεδόν το αναμενόμενο”.

Όπως είπε ο κ. Νίκας, “πήρε φωτιά ο περιβάλλων χώρος όπου παρανόμως, είναι αλήθεια, εναπόθετε απορρίμματα; σύμμικτα; υπόλειμμα; ο ιδιοκτήτης της μονάδας, αδειοδοτημένης εδώ κι 6 – 7 χρόνια. Δεν την αδειοδότησα εγώ, αλλά δεν είναι το θέμα η συγκεκριμένη μονάδα, αλλά η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο” συνέχισε περιφερειάρχης, παρατηρώντας:

“Σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας γίνονται αυτά που γίνονται. Επί δέκα χρόνια διακηρύξεις και διαγγέλματα. Παρακαλώ να ενώσουμε δυνάμεις για να κλείσει αυτό το θέμα με τα σύμμικτα μέσα στο 2020. Αυτό που έγινε στο Βέλο γίνεται κι αλλού και θα πολλαπλασιαστεί”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.