“Ολιγωρία και ανευθυνότητα” για τη δακοκτονία

0

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, με θέμα “μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις υλοποίησης των προγραμμάτων δακοκτονίας”. κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας λόγο για  “ολιγωρία και ανευθυνότητα της κυβέρνησης” και “καθυστερήσεις υπουργείων”.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση έχει ως εξής:

Η επαναλαμβανόμενη ολιγωρία και ανευθυνότητα της κυβέρνησης και οι καθυστερήσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εγκρίνουν τις χρηματοδοτήσεις και τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού προκειμένου να υλοποιηθούν από τις Περιφέρειες τα προγράμματα δακοκτονίας προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για την καταστροφή του ελαιοκάρπου σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα εξαιτίας και των πρόσφατων δυσμενών καιρικών συνθηκών με τις έντονες βροχοπτώσεις οι κίνδυνοι αυξάνουν αφού δημιουργούνται συνθήκες έντονης προσβολής, με συνέπεια να είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των ελαιοπαραγωγών και των διαφόρων φορέων.

Ερωτάσθαι  κύριοι υπουργοί:

Επιτέλους θα ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις ώστε το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων δακοκτονίας και να γίνουν οι απαραίτητοι ψεκασμοί;

Πότε θα είναι διαθέσιμα τα αναγκαία ποσά στις περιφέρειες;

Κεγκέρογλου Βασίλης, Κουτσούκος Γιάννης, Τζελέπης Μιχάλης, Κρεμαστινός Δημήτρης Αρβανιτίδης Γιώργος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.