Οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

0

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με τη σύλληψη μετά από Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή Καλαμάτας, 6 ατόμων, πέντε ημεδαπών, ηλικίας από 23 έως 54 ετών, και ενός 25χρονου αλλοδαπού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 58χρονο ημεδαπό.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος και μια 29χρονη, διότι σε έρευνα που έγινε σε σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες 16.12.2019, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1 μέτρου

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι εφτά προαναφερόμενοι, συγκρότησαν -από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο του 2019- εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 91,30 γραμμαρίων,
  • Μικροποσότητα κοκαΐνης,
  • Δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1 μέτρου, περίπου,
  • Ζυγαριά ακριβείας,
  • 7 κινητά τηλέφωνα και
  • Εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας (λαμπτήρες, ανεμιστήρα, πολύπριζο κ.ά.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος και μια 29χρονη, διότι σε έρευνα που έγινε σε σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 72,30 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος του 54χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας, για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.