Οι 36 μετανάστες στην Πύλο

0

Σκάφος με 36 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε σήμερα (16/8/18) το πρωί ανοιχτά της Μεθώνης, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζας, στη Μεσσηνία. Με τη συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος έφθασε στο λιμάνι της Πύλου, στις 11:10 το πρωί. Με τον κατάπλου του σκάφους στο λιμάνι της Πύλου, άρχισαν οι προβλεπόμενες για την περίπτωση διαδικασίες, αρχής γενομένης από την καταγραφή των μεταναστών.

metanastes pylos 2a (1)

Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν σε περιοχή της Μεσσηνίας και επιβιβάστηκαν στο σκάφος, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, Το σκάφος όμως έμεινα από μηχανική βλάβη και ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ από κάποιους επιβαίνοντες, για να ειδοποιηθεί σκάφος του Λιμενικού το οποίο τους παρέλαβε.

Στο λιμάνι αποβιβάστηκαν 23 άνδρες νεαρής ηλικίας, 2 γυναίκες και 11 παιδιά, όλοι Κουρδο ιρακινής καταγωγής. Υπάρχει ακόμα και ένας Ουκρανός, ενδεχομένως διακινητής, ο οποίος όταν πλησίασε το σκάφος του Λιμενικού έπεσε στη θάλασσα, για να ανασυρθεί στη συνέχεια. Στους μετανάστες προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πύλου.

 

metanastes_pylos 3

Οι μετανάστες καθώς δεν βρέθηκε στην περιοχή της Πύλου κατάλληλος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία τους,, με λεωφορείο μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες βρίσκονταν νόμιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

  • Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανοσκάλτσης
μοιραστειτε το:

Comments are closed.