Οι 13 στόχοι για το Νοσοκομείο Καλαμάτας τους επόμενους μήνες

0

Τους 13 βασικούς στόχους της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας που περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τον οποίο υποχρεούται -όπως και όλες οι διοικήσεις των αντίστοιχων μονάδων υγείας- να υποβάλει στην 6η ΥΠΕ και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δημοσιοποιεί ο διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Γιώργος Μπέζος.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας πως «δημοσιεύουμε σήμερα τους βασικούς μας στόχους πάνω στους οποίους δουλεύουμε καθημερινά και περιλαμβάνονται ένας αρκετά σημαντικός αριθμός ουσιαστικών έργων και παρεμβάσεων.
Ούτε μέρα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη!!!».

Οι βασικοί στόχοι για τους επόμενους μήνες είναι οι εξής, όπως περιγράφονται από τον κ. Μπέζο:

 1. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του έργου της προσθήκης ορόφου και αναδιαρρύθμισης του ΤΕΠ, προϋπολογισμού 4.000.000€ και έναρξη των εργασιών μέσα στο τρέχον έτος
 2. Έναρξη των εργασιών του μόλις πρόσφατα ενταγμένου έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο ΥΜ- ΕΠΠΕΡΑΑ προϋπολογισμού 4.500.000 €. Στα υποέργα περιλαμβάνονται η δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 1 MWp και ολοκληρωτική αντικατάσταση φωτισμού με τύπου led με εκτίμηση συνολικής εξοικονόμησης πόρων, περίπου 500.000 € ετησίως.
 3. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου πρότασης για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και εξοπλισμού πληροφορικής προϋπολογισμού 500.000 €.
 4. Ολοκλήρωση στο επόμενο δίμηνο του έργου εγκατάστασης συγκροτήματος της κεντρικής αποστείρωσης συνολικού προϋπολογισμού 450.000 €, μέσω της εξωδικαστικής συμφωνίας Ελληνικού Δημοσίου και Siemens.
 5. Τροποποίηση επικαιροποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και στις νέες καταγεγραμμένες ανάγκες, την προσθήκη νέων τμημάτων π.χ. τη δημιουργία Πνευμονολογικής Κλινικής.
 6. Εντατική προσπάθεια διεκδίκησης για τη δημιουργία ενός Κέντρου Ακτινοθεραπείας σε Καλαμάτα ή Τρίπολη, που θα καλύπτει τις ανάγκες σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 7. Υλοποίηση τους επόμενους 6 μήνες των ήδη ενταγμένων έργων Ψυχικής Υγείας στο ΠΕΠ Πελοποννήσου:
  α) Λειτουργία κατ’ οίκον νοσηλείας προϋπολογισμού 140.000 € και
  β) Δημιουργία δομής παροχής παιδοψυχιατρικό υπηρεσιών προϋπολογισμού 75.000 €.
 8. Ωρίμανση και υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, μετά και την αναθεώρηση του προγράμματος, για τη χρηματοδότηση εργασιών και παρεμβάσεων στο πλαίσιο καλύτερης οργάνωσης- λειτουργίας και αντιμετώπισης περιστατικών covid-19.
  Ειδικότερα περιλαμβάνονται:
  α) ενίσχυση παροχών ιατρικών αερίων και ρευματοληπτών
  β) αναβάθμιση κεντρικού κλιματισμού
  γ) διαμόρφωση εργαστηρίου covid-19 προϋπολογισμού 300.000 €.
 9. Συνεχές ενδιαφέρον και συμμετοχή στα Συμβούλια Κρίσης Αξιολόγησης για διορισμούς νέων ιατρών, έτσι ώστε, μέχρι τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις 8 ειδικευμένων γιατρών και άλλων 8 για το ΤΕΠ.
 10. Συνεχής προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, μέσα από τη διαδικασία δημόσιων διαγωνισμών ταχείας ολοκλήρωσης τους και τη χρήση εργαλείων πληροφορικής.
 11. Χορήγηση άδειας έγκρισης για τη λειτουργία βηματοδοτικού κέντρου που θα συμβάλει καθοριστικά και σε σημαντικό βαθμό στη μείωση των διακομιδών για τέτοιου είδους υπηρεσίες.
 12. Μετά και την πρόσφατη έγκριση της ΑΕΠΟ τους επόμενους 2 μήνες ξεκινάει για αυτό διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων, με ετήσια εξοικονόμηση 100.000 €.
 13. Υποβολή της ώριμης πρότασης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου για τη λειτουργική ενεργειακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργίας της πισίνας.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.