Οι “φύλακες της φυσικής ομορφιάς” στη Στενωσιά Πυλίας

0

Ο Βαλάντης Καλογερόπουλος, ο Τάσος Γεωργιτσόπουλος και ο Αντώνης Σταματελόπουλος στους οποίους ο φορέας ψηφιακής προβολής “Στην ομορφιά που χάνεται” αυτές τις ημέρες και μέσα από το διαδίκτυο προβάλλει και παρουσιάζει συνεχώς είναι οι πρωτεργάτες και αυτοί που εμπνευστήκαν οραματίστηκαν και θυσίασαν τεράστιο χρόνο από την προσωπική τους ζωή για να παραδώσουν ένα επίγειο παράδεισο που έχει ως σημείο αναφοράς τους καταρράκτες της Στενωσιάς.

Σήμερα πλέον οι καταρράκτες της Στενωσιάς δέχονται επισκέπτες από όλη την Ελλάδα είτε αυτοί είναι οργανωμένοι σύλλογοι ή μεμονωμένοι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και της εξερεύνησης της φύσης. Ωστόσο, καθώς έχει οργανωθεί με ήπιες παρεμβάσεις και πολύ κόπο φυσικά είναι ένας ιδανικός χώρος για εκδηλώσεις και οικογενειακές αποδράσεις μέσα στη φύση και δίπλα από τρεχούμενα νερά για όλη την οικογένεια και για όσους ακόμη λατρεύουν τη φύση αλλά δεν μπορούν να ακολουθήσουν την μεγάλη διαδρομή του μονοπατιού με τις πολλές εναλλαγές και εκπλήξεις.

Το χωριό πλέον ευημερεί, πνέει ένας άνεμος αναγέννησης και ελπίδας καθώς γεμίζει συχνά ασφυκτικά από επισκέπτες. Όπως δηλώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου Βαλάντης Καλογερόπουλος, ένα μεγαλόπνοο σχέδιο είναι το μονοπάτι να γίνει καλντερίμι. Ο Τάσος Γεωργιτσόπουλος είναι ο ταμίας του συλλόγου, ενώ ο Αντώνης Σταματελόπουλος είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Την επιμέλεια των αφιερωμάτων μέσα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης “Στην ομορφιά που χάνεται” έχει ο Γιάννης Λάσκαρης.

X.T.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.