Οι φυσιολάτρες του “Ευκλή” στον Ερύμανθο ποταμό

0

Το Τμήμα των περιηγητών του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας »Ο Ευκλής», στις Αρχές Αυγούστου, μετά την ποταμοδιάσχιση της Νέδας και την κατάβαση στο φαράγγι του Νέδοντα ποταμού, γνώρισε τον Ερύμανθο ποταμό και τον καταρράκτη του Χαρατσαρίου στην ορεινή Ηλεία.

Το φαράγγι του Ερύμανθου και ο καταρράκτης Χαρατσαρίου στη Νεμούτα, τα είχαν όλα:

  • Πλούσια, ζουγκλοειδή βλάστηση και τρεχούμενα νερά.
  • Το καταγάλανο ποτάμι του Ερύμανθου με τα χαρακτηριστικά βράχια για όχθη.
  • Τον υπέροχο Καταρράκτη Χαρατσαρίου, αλλιώς »Πύλη του Παραδείσου» που μόνο αν επισκεφθείς θα καταλάβεις το μεγαλείο του.
  • Γεφύρια, τοξωτά και σιδερένια, πηγές τρεχούμενων νερών και νερόμυλους.

Η περιπέτεια των 35 εξερευνητών ξεκίνησε με πεζοπορία σε στεγνό έδαφος, σε μονοπάτι που κινείται παράλληλα με τον ποταμό Ερύμανθο, περνώντας από σημεία με πυκνή βλάστηση.

Το Πουρνογίοφυρο – ένα τρίτοξο γεφύρι της περιοχής – δίνοντας την ευκαιρία στους πεζοπόρους, σε σημεία του μαιανδροειδούς σχήματός του, να απολαύσουν δροσιστικές βουτιές πριν καταλήξουν σε σημείο του ποταμού όπου τα πολλά τρεχούμενα νερά έχουν δημιουργήσει ένα τείχος από καταρράκτες (καταρράκτες του Αγιαννάκη) διακοσμημένο με βρύα !!

Ακολούθησε επίσκεψη στον εντυπωσιακό καταρράκτη Χαρατσαρίου, όπου το νερό έπεφτε ορμητικό από μεγάλο ύψος, δημιουργώντας μια καταπληκτική εικόνα ανάμεσα στα βράχια με το ορθογώνιο σχήμα τους!!

Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «ΕΥΚΛΗΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.