Οι υποψίες για τις… υποκλοπές και η «έκρηξη» Τατούλη

0

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛENH ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΑΥΤΟΝ

Το θέμα της καταγγελίας της Αντιπεριφεριάρχου Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη για διερεύνηση των υποψιών της περί υποκλοπών στο γραφείο της και μέσα στο 4ημερο, από την αποκάλυψη του θέματος με τη διερεύνησή του, μέχρι και χθες, προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις, με καθαιρέσεις και παραγκωνισμούς αντιπεριφερειαρχών , “τραυματίζοντας” την Περιφερειακή Αρχή. Δεν ξέρουμε τι ακόμα θα δούμε, καθώς η μεν Αλειφέρη είναι αποφασισμένη -όπως λέει στα ραδιόφωνα- να παραμείνει στη θέση της Αντιπεριφερειάρχου Μεσσηνίας, ο δε Τατούλης δηλώνει ότι «από τη Δευτέρα αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη της διοίκησης για να μπορέσω να διορθώσω ό,τι κακό έγινε από τους χειρισμούς που έγιναν τις τελευταίες ημέρες»

Ας δούμε τα γεγονότα του 4ημέρου από την αρχή. Δεν ξέρουμε, ή μάλλον δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής, αν οι υποψίες της Αντιπεριφερειάρχου, Ελένης Αλειφέρη, περί τηλεφωνικών υποκλοπών, που στη συνέχεια έγιναν καταγγελία στις εισαγγελικές αρχές, έχουν βάση.

Οι αστυνομία ερεύνησε το γραφείο της και φεύγοντας πήρε μαζί της και κάποιο υλικό, ηλεκτρονικό, για περαιτέρω έρευνα. Ως προς την ουσία, για το αν πράγματι υπήρξαν, ή όχι υποκλοπές, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για να δικαιώσει, ή να καταρρίψει την καταγγελία.

Η Ελένη Αλειφέρη μιλώντας στην ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας», παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων επαναλάμβανε ότι «δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, οι οποίες έχουν σχέση και με τη διαδικασία της προανάκρισης», ενώ για τις έρευνες είπε ότι «υπήρξαν κάποια ευρήματα, αυτά θα τα εξετάσουν τα εργαστήρια στα οποία έχουν σταλεί». Σε κάποιο σημείο είπε ότι «ήταν επιμελώς κρυμμένος», ό όποιος «κοριός», άγνωστο τί.

Στην επιμονή των δημοσιογράφων για το αν υπήρχε «καταγραφή εικόνας ή μόνο ήχου», η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «θα το αποκαλύψει η διαδικασία, η προανάκριση και τα εργαστήρια». Από τις απαντήσεις συνάγεται ότι δεν βρέθηκε κάποια από τις συνηθισμένες καταγραφικές συσκευές. Από κει και πέρα, το ότι οι αστυνομικές αρχές πήραν κάποιο υλικό για έλεγχο, αυτό δεν προδικάζει τίποτα. Μπορεί κάτι να βρεθεί, μπορεί και όχι. Αναμένομεν.

Η όλη υπόθεση, όμως έχει προκαλέσει αρκετές απορίες και πολλά ερωτήματα, πυροδοτώντας παράλληλα εξελίξεις στο εσωτερικό της πλειοψηψούσας παράταξης της Περιφερειακής Αρχής. Κάτι που ήταν αναμενόμενο ότι θα εξελισσόταν προς αυτήν την κατεύθυνση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μετά το ουσιαστικό διαζύγιο του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη με τη “Ν.Δ.”, που πήρε σοβαρές διαστάσεις εδώ κι ένα περίπου χρόνο. Θυμίζουμε, ότι την θρυαλλίδα αποτέλεσε ερώτηση βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με επικεφαλής τον πρ. Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, που όμως καταφανώς στόχευε τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη.

Επιστρέφοντας στο παρόν, εύλογη απορία προκαλεί το γεγονός, ότι σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Καλαμάτας, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη αναφερόμενη στην καταγγελία της περί υποκλοπών, εξέφρασε την απογοήτευσή της «για το γεγονός ότι έχουμε ένα θέμα τόσο σοβαρό και πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά χρονικά και ασχολούμαστε με το ζήτημα της ενδοπαραταξιακής μας κατάστασης».

Καλά, η κα Αλειφέρη δεν είχε σταθμίσει την κατάσταση; Δεν είχε καταλάβει τίποτα όταν έπαυσαν στην ουσία από αντιπεριφερειάρχη τον κ. Μαντά και η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσιζε να την καλέσει «να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία…»; Δεν είχε καταλάβει πως είχε φτάσει η σειρά της, κάτι που το έμαθε βεβαίως λίγες ώρες αργότερα, ανήμερα στις 23 Μαρτίου, όταν ο κ. Τατούλης δήλωνε από την Καλαμάτα στους δημοσιογράφους ότι «από τη Δευτέρα αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη της διοίκησης για να μπορέσω να διορθώσω ό,τι κακό έγινε από τους χειρισμούς που έγιναν τις τελευταίες ημέρες».

Ας επανέλθουμε όμως στην υπόθεση της καταγγελίας περί τηλεφωνικών υποκλοπών και στα διάχυτα ερωτήματα της κοινής γνώμης:

Πώς η κα Αλειφέρη αντιλήφθηκε ότι παρακολουθείται, αν, όπως τουλάχιστον έχει διατυπωθεί, δεν υπέπεσε στην αντίληψή της κάποιο υλικό παρακολούθησης, παρότι τους 6 τελευταίους μήνες, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, έψαχνε επισταμένως να βρει κάτι; «Από μακρού χρόνου έψαχνα μόνη μου, κάποιες στιγμές προσπάθησα πολύ περισσότερο, εδώ κι ένα εξάμηνο ψάχνω πολύ πιο έντονα», αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης. Έτσι, αφού έψαχνε το ενδεχόμενο των υποκλοπών χωρίς να μπορεί να βρει άκρη, «αρχικά προφορικά και μετά γραπτά, απευθύνθηκα στην εισαγγελική αρχή, κινήθηκε κι έγιναν οι έρευνες», λέει η Ελ. Αλειφέρη.

Όπως δήλωσε η κα Αλειφέρη στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι «είχα ενδείξεις αρχικά στη συνέχεια υποψίες και ακολούθως, μπορώ να πω βεβαιότητα ότι κάτι γίνεται στο γραφείο μου, υπό την έννοια δηλαδή, ότι έβλεπα πως η δραστηριότητά μου στο σύνολό της, οι συνομιλίες μου, πολύ γρήγορα διαχέονταν και ήταν σχεδόν Live».

Το συνήγαγε αυτό το συμπέρασμα από την συναναστροφή της (προφανώς) με ανθρώπους με τους οποίους ερχόταν σε επαφή, της «Περιφέρειας», διαπιστώνοντας ότι κάποιοι γνώριζαν πράγματα που γίνονταν στο γραφείο της, για τα οποία δεν μπορούσαν να είχαν πληροφόρηση; Εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα σε πιο «κύκλο», διαχέονταν οι συνομιλίες και ποιοι είχαν λόγο να παρακολουθούν τις κινήσεις της, στο γραφείο της, καθώς στο συγκεκριμένο χώρο, τα όσα γίνονται είναι αδύνατον να αφορούσαν την προσωπική της ζωή. Προφανώς, σταθμίζοντας η Ελ. Αλειφέρη τις ενδείξεις της, κατέστησε κοινωνό του μυστικού της μόνο τον μέχρι πρότινος Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περ. Μαντά, ο οποίος και δεν το διέρρευσε, λόγος (ή αφορμή) που καθαιρέθηκε.

Δεν είναι εύλογη η απορία, γιατί εμπιστεύτηκε την υπόθεση υποκλοπών μόνο στον κ. Μαντά και κράτησε κρυφό το θέμα από άλλους παράγοντες της Περιφερειακής Αρχής; Αυτές οι κινήσεις της κας Αλειφέρη φανερώνουν όχι μόνο ποια πρόσωπα εμπιστευόταν και ποια όχι, αλλά -και κατ’ επέκταση- ποιους και ποιες υποψιαζόταν. Ίσως, αυτή η αντίληψη να προκάλεσε την μήνη του Περιφερειάρχη και να επέφερε τις ήδη γνώστες αντιδράσεις του.

Το σενάριο να δημιούργησε όλο αυτό το «πυροτέχνημα», περί υποκλοπών η κα Αλειφέρη, το βρίσκω αδύνατο, όσο δεν μπορώ να φανταστώ το κίνητρο.

Έτσι κι αλλιώς όμως, όλα πια έχουν πάρει το δρόμο τους στην πλειοψηφούσα παράταξη της Περιφερειακής Αρχής, η κύρια δύναμη της οποίας ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση, με την οποία, όπως εξελίσσεται εδώ κι ένα χρόνο η κατάσταση, το διαζύγιο είναι προδιαγεγραμμένο.

Ασφαλώς, βάση έχει και η πιθανότητα, ο κ. Τατούλης, εκμεταλλευόμενος το θέμα των ενδεχόμενων υποκλοπών, και κυρίως τον χειρισμό της υπόθεσης για τον οποίον φαίνεται να εξερράγη, να προχώρησε στις επιθυμητές εκκαθαρίσεις, ετοιμάζοντας το τοπίο για τις ερχόμενες εκλογές, στις οποίες θα είναι και πάλι, όπως πρόσφατα επανέλαβε από την Καλαμάτα, υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Μέχρι τότε, άγνωστο τι θα δούμε ακόμα.

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.