“Οι τελευταίοι αχθοφόροι της πέτρινης δόξας”

0
ΣΕΙΡΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ “ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ”

Η σχολή πληροφορικής “Αλγόριθμος” (Μεσσήνη) σε συνεργασία με την ομάδα “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης” ξεκίνησε την παραγωγή ψηφιακών ντοκιμαντέρ και αφιερωμάτων σε παραδοσιακούς οικισμούς της Μεσσηνίας και γειτονικών νομών που αποτελούν δείγματα αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που αλλού ανθίζουν ακόμη και αλλού δυστυχώς καταρρέουν.

Η Μεσσηνία και οι γειτονικοί νομοί διατηρούν ένα τεράστιο απόθεμα παραδοσιακών οικισμών των οποίων η βιωσιμότητα είναι αναγκαία και υπάρχει η δυνατότητα να ενσωματωθούν στο τουριστικό προφίλ της χώρας. Στο πρώτο μέρος γίνεται αναφορά στο Κλωνί, το Ραπτόπουλο, το Πουλίτσι και τη Κουλκάδα, χωριά που έχουν στα σπλάχνα τους διατηρήσει τα ίχνη των κτιστάδων της πέτρας που άφησαν ανεξίτηλο πολιτιστικό αποτύπωμα στον τόπο μας.

Η σειρά αυτή με τα ψηφιακά αφιερώματα στους οικισμούς θα προβληθεί και από τη σελίδα “Στην ομορφιά που χάνεται”. Στην διαδικασία ψηφιοποίησης έχουν πάρει μέρος μαθητές της σχολής πληροφορικής “Αλγόριθμος”, ενώ τον συντονισμό έχει ο Γιάννης Λάσκαρης.
Δείγμα του πρώτου μέρους έχει καταχωρηθεί και στην ιστοσελίδα www.axthoforoipetrinisdoksas1.blogspot.com

Χ.Τ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.