Οι συναντήσεις του Δημάρχου Καλαμάτας σε υπουργεία

0

Σειρά συναντήσεων είχε χθες Πέμπτη (28/5/2020) ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στην Αθήνα και συγκεκριμένα με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και με το Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Ειδικότερα, τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Αθήνα χθες, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση του Δημάρχου προς τον Υπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο, με ιδιαίτερες αναφορές στα μέτρα που ελήφθησαν κατά την υγειονομική κρίση αλλά και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της αγοράς μετά τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Υπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις προσκλήσεις που έρχονται, για τις σημαντικές δυνατότητες εκτέλεσης έργων με διασφαλισμένους πόρους καθώς και για σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται της λειτουργία των Δήμων, με έμφαση να δίνεται -μεταξύ άλλων- στην ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Το έργο «Ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού (πρόσκληση V)», με προϋπολογισμό 4.234.952,48€, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν στοιχεία που αφορούν το έργο, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την έγκριση του κτιριολογικού, με την Υφυπουργό να εκφράζει τη θετική πρόθεση του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών το επόμενο διάστημα.

ΜΕ ΤΟ Γ.Γ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συναντήθηκε χθες στην Αθήνα και με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ενταγμένα και υπό ένταξη έργα του Δήμου, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΟΤΑ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.