Οι συναντήσεις Μ. Μάκαρη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

0
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΜΥ

Το Νοσοκομείο επισκέφτηκαν σήμερα Δευτέρα (15/4/19) στις 10 το πρωί, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης με μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες» και είχαν συζήτηση με τον διοικητή Γιώργιο Μπέζο, με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων καθώς και με το προσωπικό για όλα τα εκκρεμή θέματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά τις συναντήσεις σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Επισημάνθηκε το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, την εγκατάσταση νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Συζητήθηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα υποστελέχωσης που έχουν προκύψει από την μη ανανέωση της σύμβασης των επικουρικών ιατρών και τις ελλείψεις σε μόνιμο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να συνδράμει στην λειτουργία του Νοσοκομείου έτσι ώστε να επιτελεί τον ρόλο του κατά τον δυνατό καλύτερο τρόπο. Η δημοτική μας παράταξη κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο είχε συνδράμει με προτάσεις στα αιτήματα των εργαζομένων όπως π.χ. με την κατάθεση πρότασης για την δρομολόγηση του αστικού ΚΤΕΛ προς το Νοσοκομείο.

Παράλληλα επισημάνθηκαν τρία θέματα προς επίλυση:

  1. Η κατασκευή ενός ορόφου πάνω από την ψυχιατρική κλινική με δυνατότητα στέγασης δυο κλινικών.
  2. Η λειτουργία ενός ακτινοθεραπευτικού κέντρου για καρκινοπαθείς για την εξυπηρέτηση ασθενών της περιοχής μας
  3. Η δυνατότητα κατασκευής ενός ξενώνα φιλοξενίας των συνοδών των ασθενών με την απόκτηση από το νοσοκομείο όμορων οικοπέδων.

Σε επικοινωνία με την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας μια δομής προσωρινής φιλοξενίας των αστέγων και μοναχικών ατόμων, οι οποίοι πλήθυναν με την οικονομική κρίση».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στη συνέχεια, στις 12:30 μ.μ., ο Μανώλης Μάκαρης μαζί με μέλη του συνδυασμού του επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και την ΤΟΜΥ (κτίριο πρώην ΙΚΑ). Εκεί συναντήθηκαν με τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας ιατρό (χειρουργό) Παναγιώτη Κατσαφάδο με τον οποίον είχαν συζήτηση, καθώς και με το προσωπικό για όλα τα εκκρεμή θέματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά την επίσκεψη σε ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μάκαρη αναφέρονται τα εξής:

«Διαπιστώθηκε η  μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΚΥ Καλαμάτας με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (4 νέες οδοντιατρικές έδρες και νέο μηχάνημα υπερήχων ). Το ΚΥ Καλαμάτας εξυπηρετεί 1200 άτομα ημερησίως χωρίς κόστος για τους ασφαλισμένους αλλά και τους ανασφάλιστους. Με την αναβάθμιση του ακτινολογικού τονίσθηκε πως θα γίνονται και άλλες εξετάσεις.

Τα σημερινά προβλήματα εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη  σε ιατρικό προσωπικό (καρδιολόγος, ενώ έχει ζητηθεί και η θέση 2 μονίμων ακτινολόγων και μικροβιολόγων καθώς και γενικών ιατρών). Για αυτές τις θέσεις έχει γίνει σχετική προκήρυξη θέσεων.

Για τις δυο ΤΟΜΥ που στεγάζονται στο ΚΥ Καλαμάτας, ο διευθυντής αναφέρθηκε στο θέμα της άμεσης μετεγκατάστασής τους με αποκέντρωση το ένα στην ανατολική και το άλλο στην δυτική πλευρά της πόλης, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Δυστυχώς τα κτίρια που πρότεινε ο Δήμος Καλαμάτας δεν θεωρούνται κατάλληλα για τις ανάγκες των ΤΟΜΥ και προτάθηκε από την παράταξή μας η προσωρινή στέγασή τους στο χώρο των δημοτικών ιατρείων της παραλίας στην οδό Σανταρόζα.

Τέλος δεδομένης της σημασίας που έχει η Α΄βάθμια φροντίδα για τον δημότη, δεσμευθήκαμε στην στήριξη του ΚΥ και των ΤΟΜΥ και την προάσπιση του έργου τους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.