Οι συναντήσεις Κοσμόπουλου στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

0

Επίσκεψη στα ΤΕΙ Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα που με το νέο θεσμικό πλαίσιο συγχωνεύονται με το Πανεπιστήμιο και πλέον αποτελούν ενιαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Β. Κοσμόπουλος με μέλη του συνδυασμού «Καλαμάτα μπροστά».

Στη συνάντηση με τους πρύτανη Γιάννη Καπόλο και αντιπρύτανη Δημήτρη Πετρόπουλο, συζητήθηκαν «οι προοπτικές της νέας δομής, η αναγκαία συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά πάνω από όλα η αλληλεπίδραση, η εξωστρέφεια του Ιδρύματος, ώστε να καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης κοινωνίας του δήμου μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία προστίθεται:

«Συνέργειες στο αγροτικό τομέα, στη διατροφή, τη συνεργασία με τις μικρότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης την αναβάθμιση του πράσινου της πόλης, αποτελούν προτεραιότητες για το συνδυασμό. Ζητήματα όπως η επέκταση του ποδηλατοδρόμου, η ανάγκη λειτουργίας προαστιακού, ώστε η μετακίνηση να γίνεται απρόσκοπτα είναι θέματα που έθεσαν οι πρυτανικές αρχές.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μέσω του προέδρου Γ. Αγγουρά, ζήτησαν τη διεκδίκηση αύξησης θέσεων εργασίας. Ο υποψήφιος δήμαρχος άκουσε τον προβληματισμό των φοιτητών σε ότι αφορά τις δυσκολίες εξεύρεσης κατοικίας και την ανάγκη κατασκευής νέας φοιτητικής εστίας.

Η επίσκεψη συνεχίσθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης, που αποτελεί κόσμημα και θα πρέπει να εξελιχθεί σε εργαλείο γνώσης για το Δήμο μας. Ενημέρωση έγινε και από τον καθηγητή κ. Ζακυνθινό για τις προοπτικές του μεταπτυχιακού».

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ, όπου συζήτησαν με τη διευθύντρια και τους εργαζόμενους ζητήματα απασχόλησης και τα νέα προγράμματα που ενδιαφέρουν τους νέους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.