Οι συζητήσεις του “Ανοιχτού Δήμου” για τα Σχολεία

0

Ο Μανώλης Μάκαρης με μέλη της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διευθυντή Πρωτοβάθμιας κ. Ανδρέα Κατσαούνη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Γιώργο Σταματόπουλο με τους οποίους συζήτησαν θέματα σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο τομέα ευθύνης της.

Σε σχετική με τη συνάντηση ανακοίνωση της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες” αναφέρονται τα εξής:

«Κατά την συνάντηση τέθηκαν ζητήματα στα οποία ο Δήμος μπορεί και πρέπει να δώσει λύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις που αποτελούν πάγιες διεκδικητικές θέσεις της παράταξης. Τέτοια κρίσιμα ζητήματα είναι η βελτίωση της οδικής πρόσβασης πέριξ των σχολείων, η βελτίωση των προαύλιων χώρων για την ασφάλεια των μαθητών, η πρόσβαση στα σχολεία για άτομα με αναπηρία, η βελτίωση υποδομών των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν αυξημένα κατασκευαστικά προβλήματα (π.χ. πρώην Πολυκλαδικό, 18ο δημοτικό σχολείο κλπ), η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία και η ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης των σχολικών μονάδων από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γ. Σταματόπουλο

Επίσης η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες” έθιξε το ζήτημα της αναλογικής και διαφανούς χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών όλων των σχολείων του Δήμου με την απόδοση όλων των κονδυλίων των σχολικών επιτροπών στα σχολεία κάθε φορά που καταβάλλεται από την πολιτεία του αναλογούντος ποσού αλλά και την απόδοση στα σχολεία όλου του ποσού που εισπράττει ο δήμος από τη διαχείριση των κυλικείων. Απόλυτη διαφάνεια σε κάθε οικονομική πράξη προς την εκπαιδευτική κοινότητα με πρόβλεψη για ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου να υπάρχουν σε κοινή θέα τα ποσά που δίνονται σε κάθε σχολείο για λειτουργικές δαπάνες και για επισκευές. Κατά την συζήτηση επισημάνθηκε τέλος η αναγκαιότητα της έγκαιρης καταγραφής των προβλημάτων και των ελλείψεων που αφορούν τα σχολεία και μάλιστα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να υπάρχει σωστός προγραμματισμός για υλοποίηση των κατάλληλων έργων και παρεμβάσεων από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και ευρύτερα τη σχολική κοινότητα η οποία θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα για τα έργα που θα εκτελεστούν.

Επιπλέον προτείνουμε την καθιέρωση ετήσιας κοινής σύσκεψης δήμου – εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των σχολικών μονάδων με σκοπό την κατάρτιση της ετήσιας έκθεσης αναγκών και βελτίωσης αυτών. Σε αυτή να παρουσιάζεται ο δημόσιος απολογισμός της δημοτικής επιτροπής παιδείας με ετήσια έκθεση όπου θα παρουσιάζονται αφού θα τίθενται σε δημόσιο διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο οι πολιτικές και οι αποφάσεις».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ Μ. ΜΑΚΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σάββατο 18/5/2019
Πρωί- μεσημέρι: Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, Καταστήματα Κέντρου
Απόγευμα- βράδυ: Χωριά Ταϋγέτου  από 5μμ (Καρβέλι, Λαδά, Αρτεμισία, Πηγές , Αλαγονία, Νέδουσα)

Κυριακή 19/5/2019
Πρωί- μεσημέρι: Παραλία ΚαλαμάταςΑπόγευμα- βράδυ: 7μ.μ. Χριστοφιλέικα, 7:15 μ.μ. Άγιος Φλώρος, 8 μ.μ. Αρφαρά, 9 μ.μ. Πήδημα

μοιραστειτε το:

Comments are closed.