Οι σκάλες του Δημοτικού Ωδείου και οι… κρεμαστές γλάστρες

0

Κατ’ επανάληψη, όπως σημείωσε ο Βασίλης Κοσμόπουλος -κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης- έχει φέρει στο Σώμα, σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, το θέμα της ασφάλειας των σκαλιών από το Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής προς το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, αλλά μέχρι τώρα δεν… ίδρωσε κανενός το αυτί.

“Το ξαναλέω μπας και εισακουστώ τώρα” είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και προσέθεσε: “Στα σκαλιά πάνω από την Υπαπαντή που ανεβαίνουμε στο Δημοτικό Ωδείο, το εύρος είναι αρκετά μεγάλο και τα σκαλιά έχουν τη μορφή που έχουν και γλιστρούν ιδιαίτερα. Θεωρώ, ότι στην μέση, ένα διαχωριστικό κιγκλίδωμα μεταλλικό με χειρολισθήρες δεξιά και αριστερά, θα διευκόλυνε πάρα πολύ τον κόσμο που ανεβαίνει και κατεβαίνει, αλλά και θα συνεισέφερε στην ασφάλεια αυτών που χρησιμοποιούν συχνά τη σκάλα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, πέραν των γονέων τους”.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος είπε: “Είναι πάρα πολύ καλή ιδέα και θα το προχωρήσουμε”.

Οι σκάλες που από την πλατεία της Υπαπαντής, οδηγούν στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Εμένα μου έρχεται στο μυαλό -κι ας μου… φορέσουν κάποιοι το “κοστούμι” του “λαϊκιστή”- καλά η δημοτική αρχή αντιλήφθηκε πως μας λείπουν οι κρεμαστές γλάστρες στην πόλη και διέθεσε 35.000 ευρώ, στις σκάλες όμως δεν πήγε κανενός το μάτι… Μα θα μου πείτε, ποιος να παρατηρήσει τις σκάλες, δεν… χαρίζουν στην πόλη, δεν είναι φαντεζί, όπως οι κρεμαστές γλάστρες. Άλλωστε πού να βρει κανείς άκρη με θέματα της καθημερινότητας.

Να δούμε λοιπόν θα τηρήσει ο δήμαρχος την υπόσχεσή του με τις σκάλες. κι αν ναι, πότε;
Ίδωμεν…

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.