Οι πρώτες 600 μάσκες στο Νοσοκομείο από την Πειραματική Σκηνή

0

Παραδόθηκαν σήμερα το πρωί από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο Νοσοκομείου Καλαμάτας οι πρώτες 600 μάσκες μια δράση αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας και με τη συμμετοχή 30 δημιουργικών εθελοντών, ενώ οι υπόλοιπες θα δοθούν τη Δευτέρα οπότε και θα έχει δοθεί το σύνολο των 1.500 μασκών, όπως έχει προαναγγελθεί.

Η σχετική ανακοίνωση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το πρωί παραδόθηκαν στο Διευθυντή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κύριο Μπέζο, οι πρώτες εξακόσιες (600) μάσκες. Οι υπόλοιπες θα δοθούν τη Δευτέρα όπου θα ολοκληρωθεί και αυτή η δράση αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας και των 30 δημιουργικών εθελοντών.

Η κάθε υφασμάτινη μάσκα αποτελείται από ένα κομμάτι χοντρό βαμβακερό ύφασμα πυκνής ύφανσης 20χ20 εκ. το οποίο επενδύεται από ειδικό πιστοποιημένο ύφασμα πολυπροπυλενίου που λειτουργεί ως φίλτρο ίδιων διαστάσεων. Για κάθε μάσκα έχουν κοπεί επίσης ειδικά ρέλια όπου μέσα τοποθετείται ειδική μεταλλική βέργα για το επάνω μέρος, ώστε να κλείνει με μεγαλύτερη ασφάλεια στο σημείο της μύτης. Η μάσκα εφαρμόζει στα αυτιά με λάστιχα τα οποία έχουν κοπεί σε διαφορετικά μεγέθη για να εξυπηρετούν κάθε ανάγκη. Τα υφάσματα των μασκών έχουν πλυθεί και σιδερωθεί, αλλά φυσικά πριν την χρήση από τους εργαζόμενους μπορεί να χρειάζεται να τοποθετηθούν για αποστείρωση στον κλίβανο. Μετά την πρώτη χρήση η κάθε μάσκα γίνεται ατομική και μπορεί να πλυθεί σε υψηλή θερμοκρασία και σαπούνι και να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Σε δύσκολες καταστάσεις, σαν κι αυτή που βιώνουμε, ενέργειες αλληλεγγύης θεωρούμε πως είναι ζωτικής σημασίας, καθώς φανερώνουν πως οι πολίτες μένουν ευαισθητοποιημένοι στην αλληλεγγύη, στο σεβασμό προς το συνάνθρωπο και στην προσφορά αναλαμβάνοντας ενεργά την ατομική τους ευθύνη. Ο πολιτισμός χρειάζεται ενεργούς πολίτες έτοιμους να προσφέρουν ακόμα και από το σπίτι τους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται ακόμη πιο σημαντική, τη στιγμή που η κοινωνία μας βάλλεται από αισθήματα έντονου φόβου, καχυποψίας και ανασφάλειας για το τι θα επακολουθήσει μετά.

Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία και δύναμη, ώστε να κατορθώσουμε όλοι να βγούμε αλώβητοι από την καταιγίδα του κορονοϊού. Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που συνέβαλαν με προθυμία σε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης, αλλά και όσους εργάζονται στο Νοσοκομείο και με τις υπηρεσίες τους προσφέρουν υγειονομική φροντίδα στους συνανθρώπους μας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.