Οι Πρόεδροι της Οιχαλίας στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής

0

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Οιχαλίας με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου -τηρώντας τα μέτρα για την αποφυγή του κορωνοϊού- πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (18/6/2020) στο Πνευματικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας”, στο Μελιγαλά.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου ανέφερε ότι μετά από 4 μήνες πραγματοποιείται δια ζώσης συνάντηση λόγω κορωνοϊού και καλωσόρισε τους 40 και πλέον Προέδρους -σε σύνολο 52- που παραβρέθηκαν και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, αλλά και για την ενεργό συμμετοχή τους στα θέματα του Δήμου. Είπε δε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή «τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της προχωρά σε τακτικές συναντήσεις με τους Προέδρους δίνοντάς τους καθοριστικό ρόλο για τα θέματα που άπτονται στις Κοινότητές τους».

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντονάς, Κων. Δημητρακόπουλος, Γιάννης Αντωνόπουλος και Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Τσάλτας, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σοφιανός  Γυπατίδης οι οποίοι ανέλυσαν τα θέματα της συνάντησης που ήταν η πυροπροστασία, η πάγια προκαταβολή, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο κανονισμός καθαριότητας, η συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, η αποψίλωση χόρτων για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, η λειψυδρία κλπ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα απορρίμματα και τον τρόπο που τα διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή. Ανέλυσαν το θέμα οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Ηλίας Ντονάς και Κων. Δημητρακόπουλος, οι οποίοι ανέφεραν ότι εκτός από τα υπάρχοντα προβλήματα, έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποιους, «οι οποίοι προφανώς αυτό που επιδιώκουν είναι να μείνουν τα απορρίμματα στους δρόμους και στα σχολεία όπως πριν από ένα χρόνο».

Ακόμα ανέφεραν πως «και σήμερα δεν υπάρχουν νόμιμοι ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ή Μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή δεν δύναται να δεχθούν απορρίμματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι πλέον και καθολικά αρμόδιοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε οριστική λύση. Και σε αυτό οι μόνοι αναρμόδιοι είναι οι Δήμοι που είναι υποχρεωμένοι, εκ του νόμου, να πραγματοποιούν απρόσκοπτα μόνο την αποκομιδή των απορριμμάτων. Επομένως τι θα έπρεπε να γίνει; Να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους και να μην πραγματοποιούμε την αποκομιδή επειδή δεν υπάρχει νόμιμα αδειοδοτημένος χώρος; Ο Δήμος Οιχαλίας κάνει ακριβώς ότι κάνουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ζητήθηκε τέλος «η στήριξη των προέδρων εφόσον συμφωνούν με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε αυτό το θέμα». Η στήριξη ήταν εμφανής και θετική σχεδόν από όλους τους Προέδρους. 

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους Προέδρους, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους προς στη Δημοτική Αρχή στο θέμα των απορριμμάτων, συμφώνησαν με τις έως τώρα ενέργειες της και πολλοί από αυτούς καταδίκασαν τις ενέργειες που γίνονται από ορισμένους ώστε να παραμείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

Επίσης ανέφεραν ότι «η Δημοτική Αρχή αυτή επέδειξε υπευθυνότητα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και έως τώρα διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το θέμα των απορριμμάτων και αποδείχθηκε ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος έχοντας υπόψη βέβαια και την πρωτόγνωρη κατάσταση που βρέθηκε να αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της πανδημίας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν και άλλα θέματα καθημερινότητας που είχαν οι Πρόεδροι και απαντήθηκαν από τους Αντιδημάρχους.

Τέλος η Δήμαρχος Οιχαλίας ευχαρίστησε και πάλι τους Προέδρους για την παρουσία τους αλλά και την συμπαράσταση τους και τη συνεργασία τους σε όλα τα θέματα του Δήμου και τόνισε ότι η πόρτα της όπως ήταν μέχρι τώρα θα είναι πάντα ανοικτή για τους Προέδρους για τη λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας των Δημοτών.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.