Οι προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία

0

Hμερίδα με θέμα: «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2015», διοργανώνει την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, στις 5:00 το απόγευμα, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Elite City Resor”, στην Καλαμάτα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη.

Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη παρουσιάζει αποτελέσματα των δράσεών του, καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν άμεσα στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Κατά την ημερίδα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας σε πληθυσμό της Αμερικής σχετικά με την καρδιοπροστατευτική δράση του μεσσηνιακού ελαιολάδου, το οποίο είναι πλούσιο σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη. Ένα επίσης θέμα της ημερίδας είναι η παρουσίαση των πλεονεκτημάτων των τοπικών ποικιλιών της Μεσσηνίας και οι δυνατότητες προώθησής τους.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα παρουσιάσει τις κατευθύνσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), ενώ εκπρόσωποι θα αναλύσουν την επέκταση της ζώνης του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα. Η ημερίδα θα κλείσει με την παρουσίαση του Εικονικού Μουσείου Μεσσηνιακής Διατροφής, αλλά και των αποτελεσμάτων συνεργασίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που πρoκύπτουν από συνεργασίες που αναπτύσσει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και να ανταλλαγούν χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας για τις εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες του αγροτικού χώρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2011, προς τιμήν του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Ως τώρα έχει υποστηρίξει μια σειρά ενεργειών, που περιλαμβάνει από έρευνα για τοπικές ποικιλίες μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.