Οι ορειβάτες του “Ευκλή” στο Χαλασμένο

0

Η ορειβατική ομάδα του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής” αποτελούμενη από 15 άτομα τόλμησε την περασμένη Κυριακή (14/7ου) μια απαιτητική ανάβαση στο όρος Χαλασμένο, στα 2.204 μ. υψόμετρο.

Ξεκίνησαν από το Ρίντομο και την Καψοδεματούσα με ανοδική πορεία, τερματίζοντας στην επιβλητική και απότομη κορυφή του Χαλασμένου, που το όνομά του το οφείλει στους κεραυνούς που δέχεται.

Η όλη διαδρομή ανόδου και καθόδου ήταν 14,66 χλμ. και οι ορειβάτες χρειάστηκαν 7 ώρες και 35 λεπτά, κάνοντας 2.9 χλμ. την ώρα !!

Στην ορειβατική κοινότητα λέγεται, ότι η κορυφή του Χαλασμένου είναι η δεύτερη πιο δύσκολη μετά την κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο!!

Οι συμμετέχοντες εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον αρχηγό της εξόρμησης, Αλέξη Χρονόπουλο, που με ασφάλεια οδήγησε όλη την παρέα σε αυτή την δύσκολη διαδρομή, έχοντας μαζί τους απόλυτη συνεργασία στο βουνό.

Επίσης και το μέλος της διοίκησης Γεώργιο Κότση, γιατί χωρίς την μεταφορά τους με το αγροτικό του έως το Ρίντομο και την Καψοδεματούσα, δεν θα μπορούσαν, να πραγματοποιήσουν αυτή την εξόρμηση.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του “Ευκλή”, Ελένη Οικονομοπούλου “όλοι αξίζουμε συγχαρητήρια για αυτό που τολμήσαμε και η επιτυχία οφείλεται, στο ότι συνεργαστήκαμε όλοι μεταξύ μας με θετική διάθεση. Το βουνό δεν θέλει εγωισμούς, το βουνό το σεβόμαστε, για να μας δεχτεί και αυτό στην αγκαλιά του”.

Κορυφές Οροσειράς Ταϋγέτου

Στο Βόρειο Ταΰγετο υπάρχουν μικρές κορυφές: Ξεροβούνα (1.852 μ.), Νεραϊδόβραχος (1.784 μ.), Πυργάκι (1.732 μ.) κ.α.

Στον Κεντρικό Ταΰγετο βρίσκονται οι ψηλότερες κορυφές του: Προφήτης Ηλίας (2.405 μ.), Αθάνατη Ράχη (2.360 μ.), Σιδηρόκαστρο (2.228 μ.), Χαλασμένο Βουνό (2.204 μ.), Βασιλικό Βουνό (2.100 μ.), Σπανακάκι (2.098 μ.), Γούπατα (2.031 μ.), Νεραϊδοβούνα (2.028 μ.), Αη Γιώργης (2.019 μ.), η Ζίζιαλη (1.468 μ.) κ.α.

Στο Νότιο Ταΰγετο, το Σαγγιά, η ψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 1.217 μ., ενώ υπάρχουν και μικρότερες κορυφές: Προφήτης Ηλίας της Φραγκούλιας (1.137 μ.), Προφήτης Ηλίας στον Πύργο Δυρού (1.079 μ.), οροπέδιο του Νικολακάκου σε υψόμετρο 866 μ., μεταξύ Κίττας – Λάγειας – Ολυμπιών με απαράμιλλη φυσικά ομορφιά κ.α.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.