Οι «Ορίζοντες» της ζωγράφου Τζένης Ντεκελέ

0

ΕΚΘΕΤΕΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΠΌ ΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ»

Την καινούργια εικαστική δουλειά της, «Ορίζοντες» θα εκθέσει η ζωγράφος Τζένη Ντεκελέ, στο Καλλιτεχνικό Στέκι (Μπενάκη 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή (3 Φεβρουαρίου 2017), στις 8.00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 7τοαπόγευμα, μέχρι τις 11 το βράδυ.

Η θεματική ενότητα «Ορίζοντες» έχει δημιουργηθεί το 2016 και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σε Αίθουσα Τέχνης.

Ευαισθητοποιημένη η Τζένη Ντεκελέ από γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας ζωγραφίζει “ορίζοντες” υπαρκτούς και συμβολικούς. Μέσα στους ορίζοντες αναζητά “τα σημεία φυγής” από την τριβή της καθημερινότητας και τα αποτυπώνει στα έργα της. Με ιμπρεσσιονιστική και εξπρεσιονιστική διάθεση τονίζει άλλοτε το αισιόδοξο της ανθρώπινης ύπαρξης και άλλοτε την απαισιόδοξη πτυχή της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα έργα της (λάδια και ακρυλικά) χαρακτηρίζονται από τη χρωματική ευαισθησία και το ταλέντο της ζωγράφου. Αποτυπώνουν εικόνες από τη φύση και ανθρώπινες φιγούρες σε καθημερινές στιγμές της ζωής διαγράφοντας αντανακλάσεις χρώματος και φωτός.

Η ζωγράφος Ευγενία Ντεκελέ που γεννήθηκε στην Καλαμάτα, άρχισε τις σπουδές της στην Academia di belle Arte της Ρώμης και τις ολοκλήρωσε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Στη συνέχεια φοίτησε στο τμήμα Ψηφιδωτού της Σχολής Καλών Τεχνών. Εργάσθηκε ως καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης από το 1985 έως το 2015. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια σκηνικών και αφισών στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις:

  • Στο πολιτιστικό καλοκαίρι ΄83 του Δήμου Καλαμάτας.
  • Στην Αίθουσα Τέχνης “Εποχές στην Κηφισιά” το 1987.
  • Στην έκθεση των Μεσσήνιων Καλλιτεχνών με αφορμή τους σεισμούς της Καλαμάτας το 1986 στην Εθνική Πινακοθήκη.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.