Οι ολίγοι που έγιναν… πλήθος!

0

«Παρουσία πλήθους κόσμου και, μάλιστα, πολλών Βρετανών, απογόνων των μαχητών που έλαβαν μέρος στη Μάχη της Καλαμάτας το 1941 αλλά και ενός βετεράνου της Μάχης, του Jock Watt, καθώς και του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου και της εκπροσώπου του Πρέσβη της Αυστραλίας, Μαρίας Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων τελετή για την 74η επέτειο από τη Μάχη της Καλαμάτας…». Με τον τρόπο αυτόν ξεκινάει μας ενημερώνει  για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της ιστοσελίδας του.

«Με πολύ μικρή συμμετοχή και φέτος η επέτειος για τη Μάχη της Καλαμάτας» αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα “Kalamatajournal”, η οποία ξεκινά ως εξής το ρεπορτάζ: «Μόλις μια χούφτα άνθρωποι παρέστησαν και φέτος στην επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Καλαμάτας, στα τέλη του Απρίλη του 1941, όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν με ταχύτητα ολόκληρη την Πελοπόννησο, αιχμαλωτίζοντας στο λιμάνι της πόλης χιλιάδες πολεμιστές των συμμαχικών δυνάμεων που δεν πρόλαβαν να διαφύγουν…»

Όχι πως πρόκειται για κάτι σπουδαίο, αλλά τι από τα δύο, θα αναρωτηθείτε, είναι αληθές, γιατί εκ των πραγμάτων, το ένα ισχύει. Δηλαδή, ή «παρουσία πλήθους κόσμου» έγινε η εκδήλωση, ή «μόλις μια χούφτα άνθρωποι παρέστησαν».

Για να μην μπαίνετε στον κόπο, όποιον και αν ρωτήσετε από όσους παρέστησαν, δηλαδή τον δήμαρχο, ή τον Σταμάτη Μπεχράκη από την μειοψηφία του Δ.Σ., ή τον Περιφερειακό Σύμβουλο Παν. Αλευρά, ή τον πρώην βουλευτή Αρ. Μπουλούκο, όλοι με ένα στόμα θα απαντήσουν πως ελάχιστοι παραβρέθηκαν. Τώρα, για ποίο λόγο ο Δήμος θέλησε να παρουσιάσει τους ολίγους ως (μέγα) πλήθος, βρίσκομαι σε αδυναμία να απαντήσω, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα παραπληροφόρησης, ακόμα κι αν βρισκόμασταν σε περίοδο δημοτικών εκλογών.

Πρόθεσή μας δεν είναι «δι’ ασήμαντον αφορμήν» να ψεγαδιάσουμε το έργο του αρμοδίου με την πληροφόρηση, το οποίο δεν παραγνωρίζουμε. Αυτό όμως με τη στενή έννοια λογίζεται ως παραπληροφόρηση. Στο κάτω κάτω, δεν ωφέλησε σε τίποτα και κανέναν η τεχνητή αύξηση του αριθμού των παρισταμένων. Ας το αποδώσουμε σε φόρτο εργασίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.