Οι Ξενοδόχοι προσδοκούν στη στήριξη των τραπεζών

0

Την προσδοκία ότι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος, «το σύνολο των Πιστωτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας, θα σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων», για την κρίση που έχει υποστεί με την κατάσταση από τον κορωνοϊό, διατυπώνει η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή της που υπογράφει ο Πρόεδρός της Δημ. Καραλής.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Τα μέτρα που έλαβε έγκαιρα η πολιτεία και ο ηρωικές προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού της χώρας, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για την ταχύτερη έξοδο από το πρόβλημα της πανδημίας που, πέρα από ανθρώπινα θύματα, αναμένεται να έχει καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. Ήδη, ο δυναμικός κλάδος του τουρισμού είναι από τους πλέον πληττόμενους με άγνωστες, προς το παρόν, συνέπειες για τη βιωσιμότητα ακόμα και περιφερειακών επιχειρήσεων, όπως η εστίαση, οι αερομεταφορές και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Ειδικά, στην Ελλάδα, ο κλάδος του τουρισμού που πρωτοστατούσε καθοριστικά στη διαμόρφωση του Εθνικού Εισοδήματος και απασχολούσε 400 χιλιάδες εργαζόμενους, εισέρχεται στο δεύτερο μήνα δοκιμασίας με κλειστά τα ξενοδοχεία και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις επισιτισμού που εξυπηρετούσαν τα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονταν μέχρι πρότινος την Ελλάδα.

Η συμπαράταξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μπορεί να θεωρείται δεδομένη όπως έχουν αποδείξει στην σημερινή συγκυρία, για να αποτελέσει στη συνέχεια την κινητήρια δύναμη επανεκκίνησης της οικονομίας με μια καλή προετοιμασία τον Ιούνιο κ με τα ξενοδοχεία ανοικτά τον Ιούλιο μπορούμε να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχουμε περιέλθει.

Προσδοκούμε ότι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος με το πολυδύναμο στελεχιακό δυναμικό που διαθέτει θα παίξει τον ρόλο του ισχυρού βραχίονα στήριξης των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας όπως διαχρονικά έχει αποδείξει διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για επανασύνταξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που αυτή τη στιγμή δοκιμάζει τις αντοχές του.

Ειδικά, τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα χρήσης της Εθνικής Τράπεζας που πρόσφατα ανακοινώθηκαν, μέσα στη ζοφερή εικόνα της οικονομίας, δημιουργούν προϋποθέσεις αισιοδοξίας στον κλάδο του ελληνικού τουρισμού τον οποίο παραδοσιακά η Τράπεζα στηρίζει χάρη στην εμπειρία των ικανών στελεχών της.

Η ευρωστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος που ιδιαίτερα τώρα πρέπει να στηριχτεί από την πολιτεία μπορεί να αποτελέσει το βασικό εγγυοδοτικό παράγοντα για την κατά το δυνατόν λιγότερο επώδυνη έξοδο από το νέο φαύλο κύκλο στον οποίο ήδη έχει εμπλακεί η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, με τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης να εμφανίζονται αδύναμα να καλύψουν την έλλειψη ρευστότητας, ειδικά εάν η παρούσα πανδημία έχει διάρκεια μεγαλύτερη των αναμενομένων.

Eίμαστε βέβαιοι ότι τόσο η ΕΤΕ με τη μακρά πορεία της στην ελληνική επιχειρηματικότητα όσο και το σύνολο των Πιστωτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας, θα σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων και θα συμβάλουν καθοριστικά με την εμπειρία των στελεχών τους στη στήριξη και στο μέλλον, συνεχίζοντας να αποτελούν την ασπίδα προστασίας για τη διατήρηση της ελληνικότητας του χαρακτήρα τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Καραλής

μοιραστειτε το:

Comments are closed.