Οι μετακινήσεις του δημάρχου Π. Νίκα και “η γυναίκα του Καίσαρα…”

0

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”) του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος, όσοι είχαν παρακολουθήσει την πορεία του στις προηγούμενες θητείες του στο Δημοτικό Συμβούλιο, γνωρίζουν και την σχολαστικότητά του στη διερεύνηση των θεμάτων του Δήμου και την ευπρέπειά του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να μην… χαρίζεται, όπου βλέπει κάτι στραβό.

Ε, σε αυτή την πεπατημένη “βαδίζοντας” ο κ. Κοσμόπουλος κατά τη σημερινή (πρώτη) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας είναι μέλος, (σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Kalamata Journal) αρνήθηκε να υπερψηφίσει την έγκριση δαπανών των μετακινήσεων του, Παναγιώτη Νίκα -νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου- τις τρεις τελευταίες ημέρες της θητείας του ως δημάρχου.

“Ο κ. Κοσμόπουλος υπογράμμισε πως είναι πασιφανές ότι οι μετακινήσεις αυτές, στην Αθήνα, τη Σπάρτη, τη Μονεμβασιά και την Τρίπολη, έγιναν για να έχει ο νέος περιφερειάρχης επαφές με διάφορους παράγοντες, ωστόσο το κόστος επιβάρυνε το Δήμο…”, σημειώνεται στο ρεπορτάζ του συναδέλφου Στ. Μαρτίνου.

Άραγε υπάρχει κάποιος, ακόμα και από τους ψηφοφόρους του κ. Νίκα που να θεωρεί, ότι (και όχι μόνο) τις τρεις τελευταίες ημέρες που αυτός βρέθηκε -ας εξαιρέσουμε την Αθήνα- στη Σπάρτη, τη Μονεμβασιά και την Τρίπολη πήγε στις συγκεκριμένες πόλεις για θέματα που έχουν σχέση με την Καλαμάτα, της οποίας ήταν δήμαρχος;

Και βέβαια, δεν επεκτεινόμαστε, στις μετακινήσεις του κ. Νίκα όλο το διάστημα, από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Περιφερειάρχης, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων στη συγκεκριμένη θέση… Γιατί όποιες μετακινήσεις υπήρξαν το συγκεκριμένο διάστημα προς διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου και οι δαπάνες χρεώθηκαν στο Δήμο, έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ως δημάρχου της Καλαμάτας; Καμία μα καμία δεν έγινε για τις ανάγκες της υποψηφιότητάς του ως Περιφερειάρχη; Βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά;

Τώρα, ως προς την απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, ότι τις τοποθετήσεις για αυτά τα θέματα πρέπει να τις διακρίνει ένα “ήθος”, μια “ευπρέπεια” και η “καλή πίστη”, θα πρέπει να ξέρει, ότι ο κ. Κοσμόπουλος και ήθος διαθέτει και ευπρεπής είναι και καλή πίστη έχει.

Μάλιστα ο κ. Κοσμόπουλος ήταν τόσο προσεκτικός στην αιτιολόγηση της απόφασής του, που δεν εστίασε σε αυτό καθαυτό το θέμα των δαπανών του κ. Νίκα λέγοντας ότι δεν είναι το κόστος που επιβαρύνθηκε ο Δήμος, αλλά “η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει ο κ. Νίκας απέναντι στο Δήμο Καλαμάτας”.

Εμείς όμως θα απαντούσαμε στον κ. Φάβα, φιλότιμη η προσπάθειά του, αλλά “η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται”.

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.