Οι μεταβολές που επιβάλλονται για τα sms μετακίνησης “2”, “3” και “6”

0
COVID-19: ΣΤΟ “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ” ΑΡΚΑΔΙΑ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ενώ όλη η Ελλάδα έχει τεθεί σε κατάσταση “κόκκινου” λόγω της εκτεταμένης διασποράς της νόσου covid-19, 18 περιοχές της χώρας τέθηκαν σε κατάσταση “Βαθύ κόκκινου”, μεταξύ των οποίων η Αρκαδία, η Αργολίδα και η Κορινθία, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και η Αχαΐα στην γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (3/3/21) το απόγευμα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”), κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Μεσσηνία, κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (“κόκκινο”). Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (“κόκκινο”), είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής.

Κατά τα άλλα, τα μέτρα ισχύουν ως είχαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (“κόκκινο”) και πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”) και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα Covid19.gov.gr.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (“κόκκινο”) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο Πέμπτη (4/3/21), στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ SMS

Όπως ακόμα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, όσοι χρησιμοποιούν στα sms προς τον τηλεφωνικό αριθμό 13033 -για να βγουν από το σπίτι τους- τον κωδικό “6”, δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και θα κινούνται αποκλειστικά είτε πεζή, είτε με το ποδήλατο σε κοντινή αποσταση απο τον τοπο κατοικίας.

Επίσης η κίνηση για τα sms με κωδικό “2” που αφορά σε προμήθεια αγαθών, και στον κωδικό “3” για μετάβαση σε τράπεζες, θα πρέπει να γίνεται εντός δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και σε κάθε περίπτωση όχι εκτός των ορίων του Δήμου.

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς είπε: “Όσον αφορά στους έξι λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, από αύριο ισχύουν σε όλη την χώρα οι εξής διαφοροποιήσεις για τα sms 2 και 6.

Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά καθώς και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών. Εφιστούμε την προσοχή ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Επίσης, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.