Οι μαθητικοί αγώνες “υδρο-πυραύλων”

0

Μαθητικοί αγώνες κατασκευής “υδρο-πυραύλων”, για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τίτλο «Water Rocket Challenge 2018», πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, από τις 10 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας.

YDROPYRAVLOS 3

Οι μαθητές, αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, προσπάθησαν να στείλουν το δικό τους πύραυλο πιο ψηλά.

ΟYDROPYRAVLOS 1 “υδρο-πύραυλος” (water rocket) ή “νερο-ρουκέτα” ή “νερο-πύραυλος”, είναι μια αυτοσχέδια εποπτική κατασκευή ευρέως διαδεδομένη σε Ευρώπη και Αμερική για τις πολλές, διαθεματικές αλλά και διεπιστημονικές δυνατότητες βιωματικής μάθησης που προσφέρει.

 

Εκτός από την απόκτηση γνώσεων σε διάφορα πεδία, προσφέρεται και για την καλλιέργεια κοινωνικών και πολιτισμικών δεξιοτήτων, μέσα από τη διαδικασία της ομάδας και της επικοινωνιακής στήριξης του εγχειρήματος (σχεδιασμός σήματος, παραγωγή βίντεο ομάδας κ.λπ.).

Οι κατηγορίες των αγώνων, με τρία βραβεία στην καθεμιά, ήταν οι εξής:

  1. Μέγιστο ύψος τροχιάς πυραύλου
  2. Σχεδιασμός και κατασκευή πυραύλου, σχετικά με τεχνικά θέματα, ανάλυση και επίλυση προβλημάτων
  3. Σήμα ομάδας, όνομα αποστολής και σύνθημα, ως προς τις ιδέες, την αισθητική και τον πολιτισμό που προάγουν
  4. Βίντεο ομάδας, σχετικά με την τεκμηρίωση και την ανάδειξη θεμάτων συνεργατικότητας.

YDROPYRAVLOS 4

Ο Δήμος Καλαμάτας υποστήριξε τους μαθητικούς αγώνες κατασκευής υδρο-πυραύλων «Water Rocket Challenge 2018», οι οποίοι αποτέλεσαν συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης), της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Το Δήμαρχο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα και Καθηγητής Μέσης Εκπαιδεύσεως Νίκος Μπασακίδης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.