“Οι λάθος προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής”

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ”

Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στην εγκατάλειψη της Μεσσηνίας από μεγάλα και σοβαρά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε τη Δευτέρα 9/7/2018 στο Ναύπλιο ο κ. Τατούλης προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο. Τόλμησε να το κάνει αυτό στην ημερήσια διάταξη που περιλάμβανε: 1) Ακόμη και τώρα απαλλοτριώσεις για το πολύπαθο έργο Τζάνε – Καλαμάκι 2) 369.600 ευρώ για παρεμβάσεις σε τέσσερις εκκλησίες του νομού 3) 400.000 ευρώ για το έργο Γαργαλιάνοι – Βάλτα όταν παρά τις υποσχέσεις τους το ποσό αυτό είναι ανεπαρκές.

Η παράταξή μας ψήφισε λευκό για τις δαπάνες που αφορούν τις εκκλησίες επειδή:

  1. Είχαμε επισημάνει παλιότερα ότι οι συμβάσεις αυτές κινούνται στα όρια της νομιμότητας (ήδη αναγκάστηκαν να επιβάλουν συμμετοχή των εκκλησιών κατά 20%)
  2. Δεν πρόκειται για ιστορικά μνημεία αλλά για εργασίες που είναι υποχρέωση της εκκλησίας
  3. Υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα και υποχρεώσεις της Περιφέρειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των κατοίκων.

Αναφερόμαστε στην κακή κατάσταση των οδικών αξόνων (εθνικού και επαρχιακού δικτύου) που είναι ευθύνη της Περιφέρειας και καθημερινά δεχόμαστε σωρεία καταγγελιών για φθαρμένους ασφαλτοτάπητες, για λακκούβες, για ανάγκη κατασκευής μικρών τεχνικών και οδοσημάνσεις και για τον καθαρισμό εκατέρωθεν του δρόμου από χόρτα και κάθε είδους αντικείμενα.

Οι προτεραιότητες που βάζει η Περιφερειακή Αρχή είναι λάθος γιατί δεν πηγάζουν από τις πραγματικές ανάγκες αλλά από ρουσφετολογικές επιλογές. Ακόμη και αυτά τα περιορισμένα ποσά που διαθέτει για τους δρόμους είναι αποσπασματικά και διάσπαρτα και δίνονται με πελατειακά κριτήρια.

Οι Μεσσήνιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος, Στέλλα Καρλαύτη, Ντίνα Βουδούρη

μοιραστειτε το:

Comments are closed.